Meer internetverkeer via iPad dan iPhone, blijkt uit ComScore-onderzoek

De iPad is goed voor meer internetverkeer dan de iPhone, zo ontdekte ComScore. Kijk je alleen naar tablets, dan is de iPad veruit dominant met 97% van het internetverkeer.

iTach iPad aan iPhone vastOnderzoeksfirma ComScore ontdekte iets opmerkelijks: er zijn veel meer iPhones dan iPads in omloop, maar toch wordt op de iPad het meeste internetverkeer verbruikt. De iPad heeft de iPhone op dat punt al ingehaald. Ook kwam ComScore tot de niet erg verrassende ontdekking dat de iPad nog steeds de dominante tablet in de markt is. Als je naar internetverkeer kijkt, is de iPad goed voor 97,2 procent van de data die via tablets wordt geconsumeerd. Andere tablets worden wel verkocht, maar minder actief gebruikt. Het blijkt uit het nieuwste onderzoek naar digitale mediaconsumptie van het bedrijf. Kijk je alleen naar iOS-apparaten, dan is de iPad goed voor 46,8% van het internetverkeer en de iPhone voor 42,6%.

Kijk je naar de totale tablet- en smartphone-markt (zogenaamde connected devices), dan is iOS goed voor 43,1% van de userbase in de VS, met Android op de tweede plaats met 34,1%. Maar kijk je naar dataverkeer en dus het daadwerkelijke gebruik, dan staat iOS met 58,5% veel hoger geplaatst. Android komt niet verder dan 31,9%. Dat de iPad hoger scoort op internetverkeer heeft misschien ook een andere reden: je bent sneller geneigd om normale versies van websites te openen (in plaats van de mobiele versies). En omdat de iPad vaak thuis op de bank wordt gebruikt, zitten mensen vaak op hun draadloze netwerk en maken ze zich minder druk om de hoeveelheid verbruikt dataverkeer.

Meer info: Comscore

comscore-connected-devices

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2011, 12:18
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.