Voormalig iPod-topman maakt Nest: slimme thermostaat met iPhone-app

Voormal iPod-topman Tony Fadell heeft zijn eerste product buiten Apple onthuld: een slimme, mooi vormgegeven thermostaat die weet wanneer hij de temperatuur moet aanpassen. Ook is er een app om ermee te verbinden wanneer je buiten de deur bent.

Nest thermostaatTony Fadell was van 2006 tot en met 2008 de Senior Vice President van Apple’s iPod-divisie, maar stopte om meer tijd in een eigen bedrijf genaamd Nest Labs te steken. Zij hebben nu hun eerste product onthuld: een thermostaat die leert van je gedrag in huis en aan te passen is met behulp van een iPhone-app.


Je vervangt je huidige thermostaat door de Nest, een fraai ontworpen warmteregelaar. Naarmate je de temperatuur vaker aanpast leert hij hoe je dag eruit ziet en kan hij uiteindelijk zelf bepalen wanneer de temperatuur omhoog of omlaag moet. Dit zou niet alleen het beheren van de temperatuur vergemakkelijken, maar ook helpen om de energierekening te verlagen.

Door een iPhone-app te installeren kun je met de Nest ook de temperatuur in huis aanpassen wanneer je buiten de deur bent. De app verbindt via internet met je thermostaat om je wijzigingen toe te passen. Deze app zal waarschijnlijk rond de lancering van de Nest zelf in de App Store verschijnen.

De Nest zal verkocht worden vanaf 14 november voor 249 dollar. Woon je in de Verenigde Staten, dan kun je de Nest nu alvast bestellen. Dit lijkt nog niet mogelijk te zijn in andere landen, zoals Nederland. Wil je hem heel graag zo snel mogelijk in huis halen, dan zul je dit via een Amerikaans adres moeten doen.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QCJ1PnVlzIE

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2011, 14:07
Categorieën Accessoires, Apple
Onderwerpen nest, thermostaat, tony fadell
48 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.