TouchFire: rubberen knoppen bovenop je virtuele toetsenbord

De TouchFire is een pad voor op je iPad-toetsenbord, die je de feedback geeft die je bij gewone knoppen ook zou hebben. Op het moment verzamelen de makers geld via Kickstarter om het product van de grond te krijgen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

TouchFire iPadEen groot nadeel van het virtuele toetsenbord op de iPad is dat je niet voelt welke knop je nu eigenlijk indrukt. De afgelopen paar jaar losten iPad-bezitters dit op door een virtueel toetsenbord te gebruiken bij lange teksten, maar een alternatief is in de maak. Via Kickstarter zamelen Steve Isaac en Brad Melmon geld in voor de TouchFire, een pad die de iPad rubberen knoppen geeft.


Je legt de TouchFire op de onderzijde van je iPad, zodat de knoppen zich vlak boven het virtuele toetsenbord bevinden. Druk je een knop in, dan tapt deze de letter aan die je probeert in te drukken. Zo gebruik je het virtuele toetsenbord, maar met de feedback die een gewoon toetsenbord je zou geven. De knoppen zijn doorzichtig, waardoor je nog steeds kunt zien wat zich waar bevindt.

TouchFire iPadOmdat de TouchFire vrij licht en makkelijk vast te haken is, kun je hem hangen in de Smart Cover van je iPad 2 wanneer je hem niet wil gebruiken. Daarnaast maakt hij geen deel uit van een alomvattende case voor je iPad, wat ervoor zorgt dat je de knoppen makkelijk van je scherm haalt zodra ze niet meer nodig zijn.

De TouchFire is op het moment nog niet beschikbaar: de makers proberen geld via Kickstarter in te zamelen om het project van de grond te krijgen. Het zit er wel dik in dat dit gaat lukken: ze hebben 10.000 dollar nodig en hoeven nog maar een kleine 1.400 dollar te gaan. Daar hebben ze nog 48 dagen de tijd voor.

Heb je interesse in de TouchFire, dan kun je hem nu alvast bestellen door 45 dollar of meer te doneren aan het project. De maker belooft je dan één of meer TouchFires op te sturen rond december 2011, afhankelijk van hoeveel je doneerde.

Klik om inhoud van Kickstarter te tonen.
Learn more in Kickstarter’s privacy policy.

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.