Volgende iPhone krijgt mogelijk touchscreen-knoppen naast het scherm

Een nieuw door Apple aangevraagd patent wijst erop dat de toekomstige iPhone extra touchscreen schermen naast haar normale scherm zal hebben. Op die plekken is bijvoorbeeld ruimte voor gamecontrols of fotografie-opties.

Patent voor iPhone smart bezel oplichte knoppenDe ‘smart bezel’ wordt hij al genoemd, het nieuwe patent dat Apple heeft ingediend en erop wijst dat toekomstige iPhones er flink wat besturingsmogelijkheden bij krijgen. De zwarte rand om het touchscreenscherm heen zou in de toekomst namelijk wel eens gevuld kunnen worden met… meer touchscreenknoppen. Zo zouden de knoppen voor een actiespel binnenkort bijvoorbeeld niet op het scherm staan, maar in een aparte balk eronder of ernaast. In recente patentverzoeken beschouwt Apple de bezel zelfs als een serie tweede beeldschermen.


De foto hierboven is een voorbeeld van de techniek. Je ziet de knoppen pas als de telefoon vindt dat je ze nodig hebt, om het even kort door de bocht uit te leggen. Een tekening van het patent maakt veel duidelijk:

Patent voor iPhone smart bezel

Maar Apple patenteert niet alleen ‘smart bezels’ op de voorkant van het toestel; ze schijnt ook te kijken naar de mogelijkheden van hetzelfde idee op de achterkant. Met name voor de iPad, meent PatentlyApple.com. Daar staat ook een tweede tekening van de mogelijkheden van de ‘smart bezel’. Het lijkt de display-opties binnen elk mini-touchscreen (zoals op de vorige afbeelding) te bevatten.

Patent voor iPhone smart bezel opties

De mogelijkheden van de smart bezel, oftewel de extra touchscreenknoppen, lijken talrijk. Het is echter nog niet bekend of deze beoogde techniek in de praktijk terug te zien zal zijn op de volgende iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.