Vodafone start met microsim-abonnement voor iPad

Vodafone start deze week met Microsim Only-abonnementen, bedoeld voor tablets zoals de iPad. Ze kosten 20 tot 50 euro per maand.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

vodafone-microsimDiverse Nederlandse en Belgische operators bieden inmiddels de microsimkaart aan. Vodafone wilde tot nu toe geen informatie loslaten of ze hun klanten ook een microsim gaan leveren. Maar op de website is nu voor het eerst een aanwijzing te vinden dat die microsimkaart eraan komt: vanaf week 28 (deze week) kun je een Microsim Only-abonnement voor tablets zoals de iPad afsluiten. Het gaat om een speciaal laptop-abonnement in drie varianten: Start, Basis en Extra.

De abonnementen variëren in prijs van €20 tot €50. Bij de abonnementen krijg je een microsimkaart. Vodafone schrijft erover:

Binnenkort (week 28) is er ook een Microsim-Only abonnement beschikbaar voor Mobiel breedband op je laptop. Dit is een abonnement i.c.m een Microsim. Deze simkaartjes zijn kleiner dan een normale simkaart en geschikt voor zogenaamde tablet pc’s die gebruik maken van een 3G-verbinding.

De iPad ondersteunt HSDPA met een maximale snelheid van 7,2 Mbps. In feite heb je dan genoeg aan het goedkoopste Start-abonnement van €20 per maand. Hierbij krijg je namelijk een maximale snelheid van 7,2 Mbps maar er geldt wel een datalimiet van 500 MB. Wie verwacht veel data te verbruiken kan daarom ook kiezen voor een Start-abonnement (€30 per maand), met een maximale snelheid van 14,4 Mbps en een datalimiet van 2GB. Er is ook nog een Extra-abonnement van €50 per maand, met onbeperkt dataverbruik en een maximale snelheid van 28,8 Mbps. Maar zoals gezegd: die snelheid zul je op de iPad nooit halen. Bij alle genoemde abonnementen geldt de eerste vijf tot twaalf maanden een korting van 50%, afhankelijk van de gekozen abonnementsduur (1 of 2 jaar).

Tipgever: Maarten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2013, 13:19
Categorie Providers
Onderwerpen duitsland, ipad, microsim, spraak, visual, Vodafone, voicemail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.