VLC-logo-met-popcorn

VLC aangepast voor Apple Watch

VLC is nu op de Apple Watch te gebruiken, zodat je het afspelen van je videocollectie vanaf je pols bedient. Ook zijn er diverse bugs gefixt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

VLC-logo-met-popcornDe VLC-app voor iOS is aangepast voor de Apple Watch. Vanaf nu kun je de populaire mediaspeler vanaf je pols bedienen. Daarbij dient de Apple Watch als afstandsbediening, waarbij je door je mediacollectie kunt bladeren. De vandaag verschenen update 2.6 is een van de grootste in de afgelopen jaren.

VLC op de Apple Watch

De drie belangrijkste functies op de Apple Watch, zijn het bedienen van de app, bekijken van media-informatie en de mogelijkheid om door je bibliotheek te bladeren. Op het Now Playing-scherm kun je het geluidsvolume aanpassen, het afspelen pauzeren en weer voortzetten en naar het volgende of vorige item springen. Druk je extra hard op het scherm (Force Touch), dan krijg je een paar verborgen opties te zien, namelijk toegang tot al je bestanden, muziekalbums en tv-shows. Je moet het maar net weten te vinden.

vlc-apple-watch

Nog meer handige VLC-functies

Er zijn in de iOS-versie van de app ook nog wat verbeteringen doorgevoerd. Je kunt nu afspeellijsten steeds herhalen in een loop, er is een miniplayer waarmee je door de bibliotheek kunt bladeren en je hebt nu toegang tot PLEX-shares die met een wachtwoord zijn beveiligd. De lijst met verbeteringen gaat nog wel even door, omdat er diverse bugs zijn opgelost.

VLC is gratis te downloaden op iOS, OS X, Windows en Linux. De afgelopen maanden hadden de makers van VLC te maken met allerlei licentiekwesties. Daardoor werd de app meermaals uit de App Store gehaald. In versie 2.4 werd ondersteuning voor de AC-3, E-AC-3 en MLP audio codecs eruit gehaald, na het zoveelste juridische conflict. Als je nog een oude versie van de app hebt, kun je die blijven gebruiken, maar je krijgt dan niet de nieuwere versies die vandaag zijn toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2015, 17:07
Categorie Apps
Onderwerp vlc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.