Video’s converteren op de iPhone met ffmpeg

Het programma ffmpeg is nu beschikbaar in een versie voor de iPhone. Je kunt hiermee video's op de iPhone converteren naar mp4-formaat, maar de conversie duurt wel eeuwig en de iPhone wordt zo heet dat je er een eitje op kunt bakken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone video converteren met ffmpegEr is een enorm aanbod aan software waarmee je video’s kunt converteren naar mp4, om ze later op de iPhone te kunnen bekijken. Waar het in dit nieuwtje om gaat, is dat hacker ‘core’ een aangepaste versie van ffmpeg heeft gemaakt, waarmee je op de iPhone zelf films kunt converteren. Het is een volstrekt raadsel waarom je dat zou willen: het duurt uren om een speelfilm te converteren, je batterij loopt leeg en de iPhone wordt ook nog eens zo heet, dat je er een eitje op zou kunnen bakken.

Met ffmpeg voor de iPhone kun je populaire videoformaten zoals DivX en XviD omzetten naar mp4. De instructies voor ffmpeg lezen als een handboek voor coders en een grafische interface is er ook niet. Je voert via de commandoregel een opdracht in volgens het stramien:

ffmpeg -i mijnfilm.avi -f mp4 mijnfilm.mp4

Ook handig: de ontwikkelaar heeft iTubby aan de lijst met downloads toegevoegd, waarmee je Flash-filmpjes van YouTube kunt ophalen en als flv-bestand op je iPhone kunt opslaan, waarna je ze met ffmpeg kunt converteren.

Meer info en download: CoreOS
Zie ook: TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:35
Categorie Apps
Onderwerpen converteren, mp4, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.