Avaya demonstreert iPhone-versie van one-X Mobile

Avaya demonstreert op de CeBIT one-X Mobile, een webapplicatie waarmee zakelijke gebruikers hun voicemail, telefoonboeken en logboeken kunnen beheren. Maar Avaya weet niet of de iPhone SDK wel genoeg voordelen brengt om ermee aan de slag te gaan.

Avaya iPhoneIn Hannover kun je nog tot eind deze week de CeBIT bezoeken. Een van de bedrijven die op de CeBIT een iPhone-nieuwtje laat zien is Avaya. Zij hebben een iPhone-versie van One-X Mobile gemaakt, die nu al in de VS kan worden gebruikt en vanaf het derde kwartaal ook in Europa beschikbaar zal zijn. Met One-X Mobile kunnen zakelijke gebruikers hun voicemail beheren en toegang krijgen tot telefoonlijsten en gesprekslogboeken. Avaya weet nog niet of ze met de komende iPhone SDK van Apple een verbeterde, native applicatie zullen ontwikkelen.

Of ze dat doen, is afhankelijk van de mate waarin Apple de iPhone open stelt. “We will have to wait and see what’s possible. Today we don’t know if we can integrate directly with Visual Mail”, zegt Stefan Döbbe, senior solution architect van Avaya.

One-X Mobile draait nu in een webbrowser, los van de telefoonfuncties zelf. Avaya biedt dezelfde dienst in een geavanceerdere vorm aan op Nokia- en BlackBerry-toestellen. Mocht de iPhone SDK maar een stuk of twee extra functies mogelijk maken, dan is Avaya niet van plan om een native clientapplicatie voor de iPhone te maken. Dat is niet zozeer onwil, maar meer een nuchtere constatering. Döbbe: “We have to develop a client for every phone, because the phone vendors interpret the Java substandards differently. Even phones from the same vendor work differently.

Döbbe vertelt dat zijn bedrijf een applicatie voor Nokia-telefoons had ontwikkeld die in de VS werkte, om er vervolgens achter te komen dat een Europese mobiele operator andere softwareversies ondersteunde.

Meer info: Macenstein
Persbericht: Avaya

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2008, 22:51
Categorie Apps
Onderwerpen sdk, telecom, voicemail, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.