Creatief met RSS: mDigger en Touch Converter

mDigger is een nieuwe webapp waarmee je webclips kunt bekijken op je iPhone. Het is een alternatief voor WebClips2Go, dat eerder al verscheen. Voor het bekijken van podcasts en videocasts is er ook een nieuwe webapp: Touch RSS Converter.

mDiggerEr zijn twee nieuwe webapps verschenen waarmee je op het eerste gezicht handige dingen met RSS kunt doen. De eerste is mDigger, een webapplicatie waarmee je dynamische webclippings kunt maken. Je kunt daarbij kiezen uit een online catalogus van duizenden internetsites, waarmee je je eigen ‘personal information space‘ kunt inrichten. mDigger is te vinden op mdigger.net.
Touch Converter is een heel andere dienst. Deze van oorsprong Japanse webdienst zorgt ervoor dat je kunt genieten van je favoriete audio- en videopodcasts op je iPhone of iPod touch, zonder synchronisatie met iTunes. De webapp is te bereiken via rss.blogcast.jp.

Bij beide diensten moet je eerst een account aanmaken, voordat je het kunt gebruiken. Een alternatief voor mDigger is WebClips2Go, dat een paar weken geleden al werd aangekondigd. Daarmee kun je ook webpagina’s clippen en op de iPhone doorbladeren. Het principe is bij beide webapps hetzelfde: de webclips laden sneller en je hoeft niet te zoomen en te scrollen. WebClips2Go bekijk je via webclip2go.com/iphone/. Wil je niet zelf clippen en kiezen, dan is RSS News Reader wel een aardig alternatief. Alleen jammer dat je eerst door een berg Google-ads heen moet voordat je iets kunt lezen. RSS News Reader is te vinden via rss.speedymarks.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2008, 21:31
Categorie Apps
Onderwerpen converteren, rss, webclips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.