iculture-vandaag
iCulture Vandaag De belangrijkste headlines om 22u samengevat

iCulture Vandaag: dit was dinsdag 17 juni 2014

Vandaag op iCulture: tweede beta iOS 8, eerste beta Apple TV 7.0, 4G-snelheidsupgrade voor KPN-klanten, Facebook komt met Slingshot, Apple schikt in e-bookrechtszaak en nog veel meer.

ios8-logoHet was vandaag weer tijd voor nieuwe beta’s voor ontwikkelaars: Apple stelde iOS 8 beta 2 beschikbaar met kleine wijzigingen zoals de terugkeer van de 3G-knop, QuickType voor iPad en een menu voor HomeKit. Ook kwam de eerste beta voor nieuwe Apple TV-sofware beschikbaar en het lijkt erop dat oudere Apple TV’s buiten de boot vallen. Goed nieuws was er voor KPN-klanten: de provider verhoogt volgende maand de 4G-snelheden voor alle abonnees, Jony Ive praat over toekomstige Apple-producten, Facebook introduceert Snapchat-alternatief Slingshot voorlopig alleen in de VS en Apple tast diep in de buidel over prijsafspraken voor e-books in de VS. Maar dat is slechts een greep uit ons nieuws van vandaag. Het volledige overzicht vind je hieronder.

Nieuws

Apps

Accessoires

  • Dankzij de iOS 8-update dit najaar wordt de speciale Pencil-stylus van teken-app Paper nog slimmer.
  • Vanwege een veiligheidsprobleem werd de Nest Protect uit de handel gehaald, maar de slimme rookmelder is sinds vandaag weer terug.
  • Onze rubrieken

    • In iCulture Speelt stellen we vandaag spelletjes voor denkers centraal
    • En natuurlijk de iCulture Deals van vandaag met de leukste appkoopjes voor al je iDevices en de Mac.

    Nog meer vandaag

    Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
    ICV Winq iPad iPhone

    • Het homomagazine Winq (gratis, afgebeeld), dat zichzelf nu ook de ‘GayKrant van Nederland’ noemt, heeft een nieuwe app voor iPhone en iPad uitgebracht waarin het nieuws van internet centraal staat. Je leest ook blogs, columns en bekijkt video’s van de redactie. Beschaafde eyecandy ontbreekt ook nit.
    • De hele dag naar Braziliaanse sambahits luisteren om nog meer in de WK-stemming te komen of blijven, dat doel dient de gratis iPhone-app RioRadio.nl (gratis).
    • In de fraaie Nederlandse iPhone-app Liberation Route Europe (gratis) volg je de bevrijders van Nederland in 1944-1945. Je beluistert hoorspelen, ziet historische locaties, leest verhalen van weleer en doet musea, monumenten en begraafplaatsen aan via de app.
    • Nog meer historische wandelingen, maar dan specifieker: Walk the City – Historical Delft (€1,79). Er zijn inmiddels meer historische wandelapps uitgebracht door J.J. Bosman.

    Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.