Dock+: iPhone 5-dock met eigen Lightning-aansluiting

De Dock+ is een iPhone 5-dock met een eigen Lightning-aansluiting. Hierdoor kun je de iPhone 5 op bijvoorbeeld een bureau neerzetten terwijl hij oplaadt.

Dock+Apple heeft geen eigen dock gemaakt voor de iPhone 5, waardoor je bent aangewezen op andere accessoiremakers als je de iPhone graag op bijvoorbeeld een bureau wil neerzetten. De Dock+ is een nieuwe iPhone 5-dock met een kantelbare Lightning-aansluitingm waardoor je de iPhone er makkelijker weer uit kunt halen. De dock maakt gebruik van een eigen Lightning-aansluiting, in plaats van je bestaande kabel.

Omdat de Dock+ een eigen Lightning-aansluiting bevat, heb je niet je eigen Lightning-kabel nodig. Dit is wel het geval bij bijvoorbeeld de Lightning Dock, waar we eerder over schreven. Onderin de Dock+ zit een micro-usb-kabel, waarmee je de iPhone met een adapter op het stopcontact kunt aansluiten. Heb je een case om je iPhone 5, dan kun je de rubberen bescherming voorop verwijderen zodat hij er nog steeds op past.

Hoe de Lightning-aansluiting van de Dock+ precies in elkaar steekt is niet duidelijk. Bij eerdere prototypes zei de accessoiremaker wel de iPhone 5-kabel te hebben gebruikt. Wellicht bevat de dock een gestripte Lightning-kabel. De chips in de Lightning-kabels zorgen ervoor dat hij niet zomaar te dupliceren is.

Je kunt de Dock+ bestellen door op Kickstarter minstens 79 dollar te doneren. Dit is inclusief verzendkosten. Bij dit pakket krijg je echter geen stroomadapter of usb-kabel. Wil je deze ook ontvangen, dan moet je 99 dollar doneren. Het geld wordt pas van je creditcard gehaald als het project zijn beoogde minimumbedrag heeft behaald. Het lijkt aannemelijk dat dit ook zal gebeuren: met nog 42 dagen te gaan zit de Dock+ op het moment van schrijven al over de helft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2012, 16:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen dock, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.