Verander je favoriete geluid in een iPhone-case

Je eigen geluid laten verwerken in een iPhone-case. Shapeways en SoundCloud verwerken geluidsgolven tot een iPhone-case.

Verander je favoriete geluid in een iPhone-caseBenieuwd hoe je lievelingsnummer of je eigen stem eruit zouden zien als iPhone-case? Vanaf nu is het mogelijk om een iPhone-case te laten ontwerpen die gebruik maakt van je favoriete geluid. Door de samenwerking van de bedrijven Shapeways en SoundCloud is het mogelijk om aan de hand van een geluidsopname een iPhone-case te laten maken geïnspireerd door de geluidsgolven. Het resultaat is een unieke case die je kan laten opsturen voor 25 dollar.

Het Nederlandse bedrijf Shapeways is gespecialiseerd in 3D-printen en kan daarom voor relatief weinig geld een iPhone-case maken. De combinatie met SoundCloud is echter uniek. Je stuurt een geluidsfragment op waarvan SoundCloud dan een waveform van maakt. Dat is een plaatje met daarop weergegeven de geluidsgolven van het audiofragment. Deze golven worden gebruikt als basis voor de iPhone-case, die door Shapeways wordt uitgeprint.

Volgens de directeur van Shapeways, Peter Weijmarshausen, kan je op deze manier zeer persoonlijke iPhone-cases maken. “Je kan een geluidsopname maken van het moment dat je je vriendin ten huwelijk vraagt of het geluid van je huilende baby verwerken in een case. Hoe persoonlijk is dat?” Voor 25 dollar kan je iPhone-case met je eigen geluid laten maken op de site van Shapeways. Tot 18 maart betaal je slechts 19,95 dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2012, 16:05
Categorie Accessoires
Onderwerpen geluid, hoesje, shapeways, soundcloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.