Mobiele webapp 100Proof laat invloed van alcohol op je levensduur zien

100Proof vertelt je wat de invloed van alcohol op je levensduur is. De mobiele webapp van 100plus is te gebruiken in de browser en vergelijkt je data met andere gebruikers. Ook krijg je humoristische tips wat je moet doen om de extra calorieën te verbranden.

Mobiele webapp 100Proof laat de invloed van alcohol op je levensduur zien De mobiele webapp 100Proof vertelt je wat de invloed van alcohol is op je levensduur. In de app kan je aangeven hoeveel je gedronken hebt, aangevuld met leeftijd, gewicht en geslacht. Aan de hand van deze gegevens wordt uitgerekend hoeveel tijd je precies verloren hebt met een avondje doorzakken. De webapp geeft ook op een humoristische manier aan wat je moet doen om van de extra calorieën af te komen zoals hoe lang je met een kangoeroe moet gaan boksen of hoe lang je seks moet hebben.

De app vergelijkt je drankgebruik met die van andere mensen en met name die van de bezoekers van de SXSW-conferentie waar 100Proof voor het eerst is geïntroduceerd. Deze mobiele webapp is gemaakt met HTML5, CSS3 en jQuery Mobile door het team van 100Plus in drie weken tijd. Deze startup heeft al flink wat investeerders weten te werven en 100Proof is een goed voorbeeld van de apps die we nog kunnen verwachten van dit team.

Opvallend is wel dat als je met mate drinkt dit een positieve invloed op je levensduur heeft. Als je één drankje nuttigt per avond leidt dit tot twee extra uren in je leven. Drink je helemaal niets dan sterf je juist 35 uur eerder. Altijd handig om te weten in de keuze om ‘s avonds wel of geen wijntje te pakken. Om de app te gebruiken ga je naar 100Proof.me in je browser.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2012, 14:40
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.