Nieuwe iPad haalt iPad 2 pas na acht maanden in als meestgebruikte tablet

Volgens marketingfirma Velti zal het acht maanden duren voordat de nieuwe iPad de iPad 2 van de troon stoot als meest gebruikte tablet.
Bert van Doorn - · Laatst bijgewerkt:

Het duurt acht maanden voordat de nieuwe iPad de iPad 2 inhaalt als meest gebruikte tabletVolgens de mobiele marketingfirma Velti zal het acht maanden duren voordat de nieuwe iPad de meest gebruikte tablet ter wereld is. Pas dan zal de iPad 2 zijn ingehaald, de tablet die nu het meeste wordt gebruikt. Over acht maanden zal volgens de voorspellingen van de firma het marktaandeel van de nieuwe iPad tenminste vijftig procent bedragen. De iPad 2 deed er zes maanden over om de originele iPad in te halen.


Velti verwacht vooral dat in de tweede maand dat de nieuwe iPad beschikbaar is, de verkopen flink zullen stijgen. Zo’n drie tot vijf maanden na de lancering lijkt de stijgende verkoop even af te nemen, maar in het vierde kwartaal en tijdens de feestdagen zal dit weer flink stijgen. De firma verwacht ook dat de iPad 1 nog altijd flink zal worden gebruikt, ondanks dat deze niet meer wordt verkocht.

In vergelijking met Android-tablets is de iPad veel lucratiever voor de advertentiemarkt. De vraag voor advertenties voor de iPad is meer dan vijftien keer zo hoog dan voor Android-tablets. Naar verwachting zal de iPad 2 nog altijd goed blijven verkopen, zeker nu de prijs van de tablet is verlaagd naar 399 euro.

Voorspellingen nieuwe iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:23
Categorie iDevices
Onderwerpen bootloader, greenpois0n, ipad 2, ipod touch, jailbreak, nieuwe ipad
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.