uvhoc1

UVHOC ONE wil fietsen veiliger en comfortabeler maken

Ben je een fanatieke fietser en ben je op zoek naar technische vernieuwingen? Dan is het Kickstarter-project UVHOC ONE met bijbehorende app wellicht wat voor jou. Zo moet fietsen niet alleen veiliger, maar ook comfortabeler worden.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

uvhoc1Nederland is het ultieme fietsland met uitgebreide fietsroutes, fietspaden en meer voorzieningen voor de fanatieke wielrijder. Toch zie je vooral slimme functies voor auto’s en blijft de fiets een simpel stuk staal met wielen. De 17-jarige Duitser Marc Fabrowsky wil daar iets aan gaan doen: via Kickstarter start hij begin deze maand een crowdfunding-project voor een slimme fiets, met de naam UVHOC ONE. De bedenker willen het fietsen veiliger en comfortabeler maken, met een fiets die van alle technische gemakken voorzien is.

Update 14 september 2015: de Kickstarter-campagne is nu gestart.

Het eerste model heet de UVHOC ONE en heeft naast de gebruikelijke voor- en achterlichten ook een remlicht. De eerste echte vernieuwing zit hem in de camera die aan de achterkant bevestigd is, zodat je via het scherm van de iPhone achteruit kunt kijken. De iPhone klem je daarbij vast aan het stuur. Ook bevat de fiets een accu waar alle technische onderdelen mee van stroom voorzien worden, inclusief je eigen iPhone.

UVHOC ONE werkt met een app

Om alle functies van fiets te benutten, komt er een bijbehorende app. Deze app met de naam ‘UVHOC link’ heeft vijf hoofdfuncties: Navigation, Help, Drive, Home en Statistics. In Navigation worden alle routes van andere UVHOC-gebruikers anoniem weergegeven, waardoor de app files kan analyseren. Hiermee kan de app de snelste route voor je berekenen om bij je gewenste bestemming te komen.

uvhoc-app1   uvhoc-app2

Volgens de maker is link trouble de meest innovatieve functie van de app. Bij fietsproblemen kan elke gebruiker ondersteuning krijgen op basis van je locatie. Op het moment dat je om hulp vraagt, worden andere UVHOC-rijders gealarmeerd. Binnen link trouble is er ook de functie eCall. Mocht er een ongeluk gebeuren, dan detecteert de fiets dat en wordt er automatisch een bericht gestuurd naar 112 of een van tevoren ingesteld nummer. Tot slot kun je ook je gestolen fiets opsporen doordat de fiets zijn locatie naar de app doorstuurt, zelfs in het buitenland dankzij de ingebouwde Wi-Fi-module.

uvhoc2

Begin september gaat de Kickstartercampagne van start. Er is al beloofd dat de eerste honderd klanten een gelimiteerde editie van de fiets krijgen. Hoeveel financiering het project uiteindelijk nodig heeft om te slagen en hoeveel een losse fiets moet gaan kosten, is nog niet bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2015, 18:27
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen fietsen, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.