Ustream kan video uitzenden vanaf iPhone

Ustream gaat een applicatie uitbrengen vergelijkbaar met Qik, waarmee je live video's met de iPhone kunt opnemen en uitzenden. Het verschil: voor Ustream is geen jailbreak nodig.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ustreamUstream heeft twee belangrijke aankondigingen. De eerste is niet zo heel spannend: Ustream gaat een applicatie uitbrengen waarmee je videostreams op de iPhone kunt bekijken. Een mooie gelegenheid daarvoor is de inauguratie van Barack Obama, die je volgende week als streaming video op je iPhone kunt bekijken. Maar Ustream heeft nog iets VEEL spannenders te melden: de eerste iPhone-applicatie waarmee je live video kunt opnemen en uitzenden, zonder dat daarvoor een jailbreak nodig is.


Op dit moment kun je al filmpjes opnemen en uitzenden met Qik en Flixwagon, maar daarvoor is een jailbreak nodig. Deze diensten zijn al een paar maanden live; maar geen enkel bedrijf is erin geslaagd om een dergelijke applicatie in de App Store te krijgen. Ustream denkt dat wel voorelkaar te kunnen krijgen.

Ustream gaat twee applicaties uitbrengen: de ene is bedoeld om videostreams te bekijken (zoals de stream van Obama), de andere om videostreams op te nemen en uit te zenden. Ustream wacht op dit moment goedkeuring van Apple en heeft goede hoop dat ‘ie wordt goedgekeurd.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 oktober 2009 om 0:34
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.