software-update-icon

Updates: Super Wijngids, Elert en qTweeter

Updates van Wijngids, Elert en qTweeter met enkele handige nieuwe functies.

software-update-icon-512x512

De updates voor verschillende applicaties vliegen je soms letterlijk rond de oren! Tijd dus om jullie weer op de hoogte te stellen van enkele interessante nieuwigheden die gisteren verschenen voor Super Wijngids (Appstore), Elert (Rock Your Phone) en qTweeter (Cydia).

Super Wijngids

WijngidsAllereerst een update voor Super Wijngids naar versie 1.1 waarin een langverwachte feature wordt toegevoegd, het zoeken naar wijnen. In ons originele review heb je al kunnen lezen wat je allemaal met dit programma kan doen; naast het zoeken op land, prijs of winkel was er ook een overzicht van topwijnen per supermarkt.

Met de nieuwe zoekfunctie kun je nu ook zoeken in alle soorten wijnen van alle supermarkten. Wanneer de gevonden wijn in meerdere supermarkten wordt verkocht, krijg je netjes een prijsvergelijking te zien. Harstikke handig, zo weet je zeker dat je altijd de laagste prijs betaalt voor je favoriete supermarktwijn. Het kan soms zomaar een euro schelen op een fles wijn van 5 euro. Het loont dus zeker om dit even te checken wanneer je de komende tijd je favoriete BBQ-rosé gaat inslaan! De Super Wijngids kost je één of twee flesjes wijn (5,99 euro) en is verkrijgbaar in de Appstore.

Elert

Elert

Eerder kon je ook al lezen over Elert. Elert is het handige popup-schermpje à la Outlook voor je iPhone. Wanneer je Elert (gratis) installeert met behulp van Rock Your Phone (jailbreak) schuift er een popup in beeld wanneer je een nieuwe e-mail ontvangt. Vanuit Elert kun je direct je mailapplicatie openen of de popup sluiten. Manco tot nu toe was, dat je niet in kon stellen hoe lang deze popup in beeld bleef. Ook verscheen de popup van alle gelezen mail in beeld wanneer je in je inbox zat. Dit is opgelost in deze versie (0.90): je kunt nu een interval kiezen tussen de 5-100 seconden en ook laat Elert nu alleen nog maar je ongelezen e-mail zien. Verder is het nu mogelijk om je eigen fontkleur te kiezen in plaats van de standaardkleur wit.

qTweeter

qTweeterEen eerdere versie van qTweeter kon nog niet overweg met SBSettings (beide maken gebruik van het swipen over je statusbalk om het programma te starten). In versie 1.02 van qTweeter is dat opgelost. qTweeter is een programma dat je vanuit elke applicatie kunt openen en waarmee je zowel je Twitter- als je Facebook-status kunt updaten. Vanaf nu kun je ook een foto toevoegen aan de tweet die je plaatst. Dit gaat via een bekende fotoservice voor Twitter, Twitpic. Een andere bekende, Mobypicture, wordt nog niet ondersteund in deze versie. Eerder had qTweeter al zogenaamde Music Tweets, Safari Tweets en YouTube Tweets waarmee je aan je vrienden kunt laten zien waar je naar luistert, naartoe surft of welke YouTube-video je aan het bekijken bent. De bug met SBSettings is nu opgelost: deze start niet meer wanneer je qTweeter oproept door van boven naar beneden over de statusbalk te swipen. qTweeter installeer je via Cydia en is gratis voor de eerste 15 updates. Daarna moet je een donatie (minimaal $2,95 via PayPal) doen om het programma te kunnen blijven gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2009, 11:51
Categorie iDevices
Onderwerpen twitter, wijn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.