iPhone OS 3.0 beta 5 en nieuwe betaversie iTunes 8.2 vrijgegeven

Apple heeft op 7 mei 2009 een nieuwe betaversie van iPhone OS 3.0 vrijgegeven. Voor de installatie van Beta 5 is iTunes 8.2 verplicht. Welke wijzigingen er zijn doorgevoerd was op het moment van schrijven nog niet bekend.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

iphone os 3.0Apple heeft zojuist iPhone OS 3.0 Beta 5 als download vrijgegeven. Beta 5 heeft de vorige betaversie al vrij snel opgevolgd: Beta 4 werd pas 29 april uitgebracht en net een week later kunnen ontwikkelaars dus al aan de slag met Beta 5. Net als bij Beta 4 wordt de indruk gewekt dat de nieuw meegeleverde pre-release van iTunes 8.2 verplicht is om de nieuwe firmware te installeren (dat blijkt niet het geval). iPhone OS 3.0 Beta 5 is intern bekend als build 7A312G en de ook vandaag verbeterde iTunes 8.2 heeft nu als extra versienummer b10 gekregen. Verder is er een nieuwe versie van de iPhone SDK beschikbaar met buildnummer 9M2375. Ontwikkelaars kunnen alle updates vinden via developer.apple.com/iphone.

iphone-os-30-beta5

Nieuwe functies en verbeteringen:

  • Mogelijkheid om MMS in te stellen (andere personen beweren echter dat de MMS-functie weer verdwenen is, zie screenshots hieronder).
  • Niet nader gespecificeerde wijzigingen in de StoreKit.
  • De e-mailfunctie bij podcasts werkt.
  • Nieuw iTunes-versie biedt niet meer de mogelijkheid om de operatorfile te updaten (Option + updateknop): waarschijnlijk probeert Apple hiermee tethering en MMS te voorkomen.
  • Eerder uitgebrachte iTunes 8.2 pre-release blijkt ook nog gewoon te werken. Updaten van iTunes is dus niet direct mogelijk en soms zelfs nadelig (zie voorgaand punt).
  • De zoekbox in de notitie-applicatie is nu bruin (voorheen grijs).
  • Sommige gebruikers melden nieuwe Parental Controls, maar die waren er al).

NB: Bovenstaand lijstje is gemaakt n.a.v. opmerkingen van gebruikers in de reacties en op verschillende forums. Mocht er iets tussen staan dat al in een eerdere beta aanwezig was: laat het weten, dan passen we het aan!

mms verdwenen
De ‘verdwenen’ MMS-instellingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2009, 11:01
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.