iPhone Dev Team bevestigt jailbreak voor iPhone OS 3.0 final

Het iPhone Dev Team bevestigt dat iPhone OS 3.0 final gejailbreakt kan worden. Alleen met hardwaremaatregelen kan Apple nog iets tegen een jailbreak doen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

jailbreak iphoneApple heeft vannacht de vijfde beta van iPhone OS 3.0 uitgebracht. Bij de vorige firmwareversie (2.0) bracht Apple negen betaversies van de firmware uit. Als ze deze keer weer hetzelfde schema volgen zijn we nu op de helft. Vandaar dat het laatste nieuwtje op het blog van iPhone Dev Team de titel ‘Half way home?’ heeft gekregen (9 beta’s + 1 final = 10). Het team schrijft, dat het huidige jailbreakproces nog steeds geldig is, zodat ook de final versie van 3.0 te jailbreaken is.

Op een screenshot is te zien dat het ook bij iPhone firmware 3.0 beta 5 mogelijk is om de iPhone 3G te jailbreaken. De enige manier waarop Apple nog dwars kan liggen, is door nieuwe hardware uit te brengen. Kan je je huidige iPhone 3G jailbreaken, dan kan het dus ook bij alle volgende firmwareversies.

Zo’n hardwarebelemmering is niet eens zo ver gezocht, want het gebeurde bij de iPod touch 2G ook: door andere hardware moest een compleet andere methode gevolgd worden (redsn0w in plaats van yellowsn0w). Omdat er zoveel nieuwe betaversies uitkomen zal het iPhone Dev Team niet voor elke versie een PwnageTool en QuickPwn uitbrengen (bij QuickPwn bedoelen ze de eigen versie, niet de onofficiële QuickPwn die bij elke beta vernieuwd wordt en die volgens het team ‘buggy’ is). Het iPhone Dev Team wacht met deze tools tot de definitieve versie uit is. Jailbreaken van 3.0 heeft op dit moment ook nog niet zoveel zin, omdat alle nuttige jailbreakapplicaties zoals Qik en Cycorder nog niet voor 3.0 geschikt zijn.

Ondanks alle geruststellende woorden toch ook nog een waarschuwing: blijf van de betaversies af als je in een later stadium nog yellowsn0w wilt gebruiken.

Het volledige bericht is na te lezen bij iPhone Dev Team.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 23:53
Categorie Jailbreak
Onderwerp jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.