Jawbone Up3

UP by Jawbone is de juiste app voor UP3-sportbandje

De Jawbone Up3 werkt niet meer met de oude iPhone-app van UP, maar met UP by Jawbone. Die werkt weer niet met de andere fitnessbandjes.

Jawbone Up3De indrukwekkende fitness-app UP by Jawbone heeft een bijzondere update gekregen. De applicatie werd aanvankelijk uitgebracht naast de oudere Jawbone UP-app voor de gebruikers die géén fitnessbandje hadden en alleen met de iPhone in de broekzak bewogen. Maar nu lijkt het erop dat Jawbone deze app toch wil gebruiken voor mensen met een fitnessarmband. Je hebt de nieuwe app namelijk ook nodig om de nieuwe Jawbone UP3 te gebruiken.

Na de update is de onderverdeling als volgt: de oude app (‘UP – Tracker Required’) is geschikt voor de oudere fitnessarmbanden zoals de UP, de UP24 en de UP Move. De nieuwe applicatie gebruik je als je met de telefoon op zak wilt sporten en je gezondheid wilt bijhouden, of als je de UP3 hebt. Het is wat verwarrend, maar als je eenmaal de juiste app te pakken hebt, heb je er geen omkijken meer naar.

UP by Jawbone review vandaag grafiekDankzij de UP3 heb je verschillende nieuwe functies in de nieuwe app, die je als telefoongebruiker niet hebt. Zo kan de UP3 je slaap meten en voelt het bandje aan wanneer je in REM-slaap bent, of juist in diepe slaap. De applicatie geeft daarbij tips hoe je je slaap kan verbeteren. Daarnaast registreert de UP3 je hartslag bij rust, dus ook op momenten dat je niet aan het sporten bent.

Verder zijn zowel de nieuwe als de oude app voorzien van dezelfde update. Jawbone introduceerde een Smart Coach. Dat zijn persoonlijk op jou afgestemde teksten die je helpen om iedere dag gezonde keuzes te maken. De app legt daarbij meer uit welk effect de verschillende metingen van de app hebben. Ook heeft UP voortaan minder moeite om je beweging te herkennen, zodat je trainingen op de juiste manier in de app verschijnen.

De laatste vernieuwing zal de competitieve gezondheidsverbeteraars aanspreken. In teamklassementen zie je hoeveel stappen je de afgelopen week hebt gezet, en hoeveel dat er minder of meer zijn dan je teamgenoten.

In onze UP by Jawbone-review waren we onder de indruk van de veelzijdigheid en de presentatie van de app. Zowel de nieuwe als oude app krijgen echter geen hoge gemiddelde beoordeling in de App Store. Zo kampt de oude app met synchronisatieproblemen na de update. Hieronder de downloadlinks voor éérst de nieuwe app, dan de oude.

Binnenkort op iCulture: Onze uitgebreide review van de Up Move

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2014, 11:42
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen fitnessarmband, jawbone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.