Universele afstandsbediening op de iPad: VooMote Zapper

De VooMote Zapper is een universele afstandsbediening die je in de iPad kan klikken. Dankzij de bijbehorende app kun je elk apparaat bedienen met het iPad-accessoire.

VooMote Zapper voor de iPadDe VooMote Zapper die in oktober moet uitkomen, wordt een universele remote voor de iPad, iPhone en iPod touch. Het bestaat uit een app die allerlei afstandsbedieningen kan programmeren, en een infrarood-zapper die in de 30-pins connector van de iPad geklikt dient te worden.

De zapper is ongeveer zo groot als een paperclip en is in elf kleuren verkrijgbaar die overeenkomen met de kleuren van de Smart Covers die Apple bij de iPad 2 verkoopt. De iPad is natuurlijk niet het meest handzame apparaat om als afstandsbediening te gebruiken. Om ervoor te zorgen dat de iPad niet in een krampachtige houding vastgehouden hoeft te worden, heeft de Zapper vier ingebouwde infrarood-zenders. Die zitten aan de twee uiterste zijkanten, voorkant en achterkant van het gadget, waardoor je de televisie dadelijk ook kan bedienen als je het tablet rechtop houdt.

De applicatie die VooMote bij de Zapper levert, lijkt minder universeel te zijn op bovenstaande video. Weliswaar doet de fabrikant de belofte dat je de afstandsbediening in een halve minuut kan afstemmen op een apparaat; de applicatie wil veel meer doen en biedt ook een televisiegids aan. We zijn erg benieuwd of die ook Nederlandse of Belgische programmering zal ondersteunen. Functies die wel algemeen beschikbaar moeten worden, zijn je huidige bezigheid delen op Twitter en Facebook.

De VooMote Zapper moet in oktober verschijnen voor een prijs van 49 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2011, 12:10
Categorie Accessoires
Onderwerpen afstandsbediening, ipad, remote, remote control

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.