Navigon geeft vooruitblik op Navigon MobileNavigator 2.0 met nieuwe interface #IFA

Navigon gaat een nieuwe versie van de app uitbrengen, met kaarten die je per land kunt installeren en de mogelijkheid om elk kwartaal een kaartupdate te kopen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

navigon updateNiet alleen TomTom is aanwezig op de IFA-beurs in Berlijn, ook concurrent Navigon laat zien wat er voor nieuws aankomt. Eind september zal er een update van de Navigon-app verschijnen met een compleet nieuwe interface en nieuwe functies. De nieuwe versies zullen gratis beschikbaar komen voor bestaande gebruikers, maar voor bepaalde diensten moet je betalen via een in-app aankoop, zoals nu al het geval is met verkeersinfo.

De extra diensten zijn onder andere betaalde kaartupdates, die via Navigon FreshMaps elk kwartaal worden aangeboden. Voorheen waren de kaartupdates van Navigon gratis. De nieuwe kaarten bevatten ook bijgewerkte POI-informatie. Hoeveel ervoor betaald moet worden, is nog niet bekend gemaakt. Wel gaat het om een eenmalig bedrag: je koopt dus de app en betaalt daarna eenmalig om elk kwartaal een update te mogen downloaden. Aanvullende informatie zoals een restaurantdatabase kun je er ook bij kopen.

Op de IFA in Berlijn geeft Navigon een vooruitblik op de nieuwe versie. Zo is er onder andere te zien dat gebruikers eigen kaartselecties kunnen maken, om daarmee opslagruimte te besparen. Heb je bijvoorbeeld de Navigon-app van Europa gekocht, dan hoef je alleen de landen te installeren waar je regelmatig komt. Later kun je naar wens extra landen toevoegen. Wat de interface betreft gaat Navigon MobileNavigator meer lijken op het Flow-systeem, dat al op de PND’s wordt gebruikt. In de nieuwe interface kun je multitouch-bewegingen op het scherm maken en makkelijk bladeren tussen schermen. Met een tap op het scherm voeg je zelf een POI toe.

De update wordt dit najaar verwacht, vermoedelijk eind september. Navigon is tegenwoordig eigendom van het Amerikaanse bedrijf Garmin. Die bracht ook een iOS-navigatie-app uit met kaarten op het toestel (Garmin StreetPilot Onboard), maar die is momenteel alleen interessant voor inwoners van de VS.

Navigon 2.0 is inmiddels in de App Store verschenen: Navigon 2.0: navigatiesoftware op iPhone krijgt nieuw uiterlijk. Je kunt bij dat artikel verder reageren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2011, 13:51
Categorie iOS
Onderwerp Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.