VooMote Zapper: universele afstandsbediening voor de iPhone

De iPhone of iPod touch omtoveren tot een universele afstandsbediening. Dat is wat de VooMote Zapper belooft als je een in paperclip-formaat uitgevoerde infrarood-extensie in de telefoon klikt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iPhone remote VooMate ZapperJe hebt veel afstandsbedieningen die je kan downloaden uit de App Store. De meeste richten zich op een techniek als Wi-Fi of Bluetooth, die door een specifiek apparaat wordt ondersteund. De VooMote Zapper wil de eerste écht universele remote voor de iPhone en iPod touch zijn. Het bestaat uit een app die allerlei afstandsbedieningen op het beeld kan tonen en een infrarood-zapper die in de iPhone 30-pins connector geklikt kan worden.

De zapper is ongeveer zo groot als een paperclip en is in elf kleuren verkrijgbaar die overeen komen met de kleuren van de Smart Covers die Apple bij de iPad 2 verkoopt. Om te zorgen dat je de iPhone niet een krampachtige houding hoeft te draaien, heeft de zapper vier ingebouwde infrarood-verzenders. Die zitten aan de twee uiterste zijkanten, voorkant en achterkant van het gadget, waardoor je de televisie dadelijk ook kan bedienen als je de telefoon rechtop houdt.

VooMote Zapper voor iPhone en iPad

De applicatie die VooMote bij de Zapper levert, lijkt minder universeel te zijn op onderstaande video. Weliswaar doet de fabrikant de belofte dat je de afstandsbediening in een halve minuut kan afstemmen op een apparaat; de applicatie wil veel meer doen en biedt ook een televisiegids aan. We zijn erg benieuwd of die ook Nederlandse of Belgische programmering zal ondersteunen. Functies die wel algemeen beschikbaar moeten worden, zijn je huidige bezigheid delen op Twitter en Facebook.

De VooMote Zapper moet in oktober verschijnen voor een prijs van 70 dollar, omgerekend 49 euro. Eerdere afstandsbedieningen die voor de iPhone zijn verschenen, zijn de L5 Remote (werkt op infrarood), Power A (werkt met een iPhone-case) en AirRemote is een oplossing voor mensen met geld: 250 dollar kost deze oplossing.

Directe link: VooMote Zapper

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2011, 13:03
Categorie Accessoires
Onderwerpen afstandsbediening, infrarood, remote, remote control

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.