Universeel zoeken op Apple TV 4 later ook voor apps van derden

Apple gaat de universele zoekfunctie van de Apple TV 4 open zetten voor externe ontwikkelaars. Dat beloofde Tim Cook in een interview.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Tim Cook heeft in een interview aangegeven, dat de 4e generatie Apple TV ook apps van derden kan doorzoeken. Momenteel werkt de universele zoekfunctie alleen met iTunes en een beperkt aantal partners: Netflix, Hulu, Showtime en HBO. Het houdt in dat je met Siri-opdrachten kunt zoeken naar bepaalde films, genres, acteurs of andere content. Het maakt daarbij niet uit via welke dienst een film wordt aangeboden.


Apple TV 4 met televisiescherm.

De Apple TV 4 komt eind oktober beschikbaar met deze universele zoekfunctie. Cook gaf in een interview met BuzzFeed aan, dat Apple de functie niet per se wil beperken tot partners.

Bij de lancering hebben we iTunes, Netflix, Hulu, Showtime en HBO — dus we hebben aanvankelijk vijf belangrijke aanbieders voor de universele zoekfunctie. Maar we openen ook een API, zodat anderen kunnen meedoen.

Een API is een applicatieprogrammeerinterface, zodat externe ontwikkelaars data kunnen uitwisselen via hun apps. Volgens Cook is het gunstig voor consumenten als er meerdere bronnen zijn. Anderzijds zullen er veel diensten zijn, die in de zoekresultaten willen worden opgenomen. Het betekent ook dat we niet op contentdeals met Nederlandse partijen hoeven te wachten, maar dat partijen als NPO en RTL zelf bepalen of ze mee willen doen in de zoekresultaten. Cook gaf ook aan, dat de Apple TV altijd de meest gunstige optie laat zien om een bepaalde serie te kijken. Als je de eerste afleveringen ergens gratis kunt zien en de rest in een goedkope bundel kunt aanschaffen, dan attendeert de Apple TV je daarop.

Het is alleen nog even de vraag wanneer die API dan beschikbaar komt. In ieder geval niet in oktober/november, als Apple met de verkoop van de nieuwe Apple TV begint. Vanochtend informeerde Apple opnieuw een groep ontwikkelaars dat ze voor $1 een Apple TV mogen aanschaffen, om alvast apps te ontwikkelen.

Op iCulture kon je alvast een review van de Apple TV 4 lezen.

https://www.iculture.nl/reviews/apple-tv-4/

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 oktober 2015 om 11:26
Onderwerp
Categorie
iDevices

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.