Twitter neemt SnappyTV over voor live video’s

Twitter neemt SnappyTV over voor live video's van grote gebeurtenissen en evenementen op Twitter. De bedrijven werkten al samen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

SnappyTV en Twitter samenTwitter heeft de dienst SnappyTV overgenomen. SnappyTV is een dienst die professionele contentdistributeurs helpt snel video’s te delen van iets wat live gebeurt, zoals bijvoorbeeld een doelpunt op het WK of de openingsact van Miley Cirus op de MTV Awards. Twitter en SnappyTV werkten daarvoor al ruime tijd hand in hand, maar nu heeft Twitter de deal beklonken. SnappyTV heeft al geruimde tijd een iPhone-app.

SnappyTV clip aanvragen iOSIn de applicatie SnappyTV Pro kunnen kijkers en betrokkenen bij een uitzendende partij clips aanvragen, zodat die snel kunnen worden aangeboden voor bijvoorbeeld sociale media. De app richt zich op een nichemarkt van wat SnappyTV ‘vip’s’ noemt en heeft net als in Nederland ook in de Verenigde Staten geen beoordelingen in de App Store. Bovendien is hij al sinds 2012 niet meer bijgewerkt.

Of SnappyTV het delen van video’s op Twitter voor normale gebruikers ook makkelijker gaat maken, is niet bekend. Twitter heeft nog altijd geen interne mogelijkheid om video’s te uploaden bij een tweet. Twitterapps die video’s kunnen uploaden, doen dat altijd via een tussendienst los van Twitter.

De kans is groot dat Twitter SnappyTV echter vooral voor grote mediapartijen onder de arm heeft genomen. Daar ligt in ieder geval de nadruk op in Twitters blog over de overname. Twitter probeert zowel de betrokkenheid van gebruikers bij het netwerk als de reclameinkomsten te verhogen. Als je dadelijk bij elke grote nieuwsgebeurtenis of elk sportevenement weet dat je op Twitter terecht kan om er snel een video van te zien, wordt het belang van Twitter als nieuwsmedium verder vergroot.

Het bedrag dat met de overname is gemoeid, is niet bekend. Wat er met de app gebeurt is evenmin duidelijk – maar het lijkt erop dat die niet heel erg gemist zal worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 23:50
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.