iculture-populaire-apps
Populaire Apps

De populairste iOS-apps in Nederland van week 24-2014

De populairste apps in de Nederlandse App Store van week 24 2014 (9 juni tot en met 15 juni) in een uitgebreid overzicht.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

App StoreIedere week vind je op iCulture een overzicht van de populairste apps in de Nederlandse App Store. Deze lijst is gebaseerd op alle downloads in de Nederlandse App Store van afgelopen week. De lijst is daarmee een stuk interessanter dan de hitlijst die je in de App Store zelf vindt: de App Store-lijst op je iPhone is namelijk niet op een vaste periode gebaseerd, waardoor het lastig kan zijn om te zien welke apps het beste scoren. De door ons gedeelde informatie is rechtstreeks van Apple afkomstig.

WK-apps scoren

WK Pool pooltje leggen iPhoneHet zal niemand verbazen dat WK-apps de lijsten aanvoeren. Één Nederlandse applicatie steekt er met kop en schouders bovenuit in de gratis charts op iPhone en iPad: FIFA WK 2014 van de eigen NOS. Dat is dé aangewezen app voor bij de WK-wedstrijden op televisie. Je ziet er alle goals terug vanuit alle hoeken, en bekijkt live bijgewerkte statistieken van de wedstrijden. Maar ook andere WK-apps doen het goed. WK Pool (afgebeeld), de pooltjesapp die we direct aanraden in onze shortlist van niet te missen WK-apps, scoort ook goed. De applicatie is er alleen voor iPhone en ontbreekt dus in de iPad-lijst.

Missen we ook een opvallende naam? Ja, eigenlijk wel. De NOS-app waarin je alle WK-wedstrijden live kan kijken, is blijkbaar al gemeengoed en staat niet in de top 10 gratis apps. Ook missen er veel apps uit Apple’s eigen Voetbalkoorts-pagina in de App Store, waaronder het vernieuwde NUsport of oudgediende Voetbal International.

De cijfers: week 24

In onderstaande lijsten staan de apps die in week 24 (9 juni tot en met 15 juni) populair waren in de Nederlandse App Store.

Betaalde iPhone-apps

Wk 2014 iPhoneIn de lijst met betaalde iPhone-apps zien we, naast de gebruikelijke hits, een paar apps speciaal voor het WK voetbal 2014: zowel WK Pool als WK 2014 staan vrij hoog in de lijst. Verder zijn er niet echt nieuwkomers in het overzicht te vinden. 7 Min Workout, een iPhone-app waarmee je korte fitnessoefeningen uitvoert, staat voor de zoveelste keer op rij bovenin de hitlijst.

 1. 7 Min Workout | Artikel
 2. WK Pool | Artikel
 3. WK 2014 | Artikel
 4. Babyfoon 3G
 5. InstaWeather Pro | Artikel
 6. RollerCoaster Tycoon® 4 Mobile™ | Artikel
 7. Flightradar24 Pro
 8. WeatherPro – De Weer App
 9. Minecraft – Pocket Edition | Artikel
 10. Kleur Statusbalk


Gratis iPhone-apps

AG NOS FIFA WK 2014 AppOok in de lijst met gratis iPhone-apps veel aandacht voor het WK, met bovenaan de lijst FIFA WK 2014 en Brazilië – Oranje. Verder vind je in deze lijst vooral oude bekenden, maar lager in de lijst staat ook een app die zijn succes geheid aan voetbal kan danken: Scorito.com doet het ook bijzonder goed op de negende positie. Ook de officiële app van FIFA was afgelopen week een hit.

 1. FIFA WK 2014 | Artikel
 2. Brazilië – Oranje
 3. Smart Safe Pro
 4. Buienradar | Artikel
 5. Buienalarm
 6. Angry Birds Epic | Artikel
 7. FIFA Official App | Artikel
 8. TwoDots
 9. Scorito.com
 10. WhatsApp Messenger | Artikel


Betaalde iPad-apps

Rainbow Loom DesignerOp de iPad deed de ontwerp-app Rainbow Loom Designer het afgelopen week verrassend goed. Hiermee kun je vriendschapsarmbanden ontwerpen, die je vervolgens in 3D kunt bekijken. Een nogal vreemde nummer één, aangezien hij een gemiddelde App Store-waardering van anderhalve ster heeft. Verder veel oude bekenden. Live TV Kijken is na een korte tijd van afwezigheid weer in de lijst te vinden, vermoedelijk omdat veel Nederlanders de iPad willen gebruiken om het WK 2014 te streamen.

 1. Rainbow Loom Designer
 2. Minecraft – Pocket Edition | Artikel
 3. RollerCoaster Tycoon® 4 Mobile™ | Artikel
 4. Brandweerman Sam
 5. Flightradar24 Pro
 6. WK 2014 | Artikel
 7. Worms™ 3 | Worms 3
 8. Live TV Kijken | Artikel
 9. RIO 2 Sky Soccer!
 10. The Amazing Spider-Man 2


Gratis iPad-apps

NOS WK 2014 iPadJa raadt het al: ook bij de gratis iPad-apps staat er een WK 2014-applicatie bovenaan. Het gaat hier om de iOS-app FIFA WK 2014 van de NOS. Verder doet de lijst deels denken aan die van vorige week, met spellen zoals Bubble Witch Saga 2 hoog in het overzicht. Daarnaast maakte Ruzzle Adventure een kleine comeback onder iPad-bezitters.

 1. FIFA WK 2014 | Artikel
 2. Angry Birds Epic | Artikel
 3. Buienradar | Artikel
 4. Bubble Witch Saga 2
 5. Brazilië – Oranje
 6. Click Death Gym
 7. Juice Cubes
 8. SnoreLab
 9. Prison Death
 10. Ruzzle Adventure | Artikel


Let op: sommige gratis apps in bovenstaande lijsten waren enkel afgelopen week gratis te downloaden, en hebben hun originele prijskaartjes terug.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 13:09
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerpen app store, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.