Turnikit iphone adapter

Turnikit laat je eigen cameralenzen gebruiken met iPhone

Met de Turnikit kun je eigen hoogwaardige cameralenzen gebruiken met je iPhone 6 en 6 Plus. Draai de adapter in de speciale iPhone-case en je bent klaar om te fotograferen.
Joris Kersten - · Laatst bijgewerkt:

Turnikit iphone adapterTegenwoordig maken we selfies, fotograferen onze huisdieren of nemen onze vakantiekiekjes met onze smartphone. Ondanks dat de kwaliteit van de foto’s zeker niet slecht is, werkt een nieuw Kickstarter-project aan een manier om meer hoogwaardige foto’s te nemen met je iPhone. Turnikit is een adapter waarmee je professionele cameralenzen van Canon en Nikon kunt gebruiken met je iPhone 6 en 6 Plus.

Met Turnikit kun je de lenzen van een spiegelreflexcamera aan je iPhone bevestigen. Dit doe je door je toestel in een case te plaatsen, waar aan de achterkant een opening van 37mm is opengelaten. Hier draai je de adapter in, zodat hij over de huidige iPhone-camera komt te zitten. Vervolgens kun je eigen lenzen aan de adapter monteren. Er is een Turnikit-versie die werkt met de Canon EF- en EFS-lenzen, maar ook voor gebruikers met Nikon-lenzen is er een adapter ontwikkeld. Deze werkt met Nikon-lenzen die geschikt zijn voor de types Ai, Ai-s en AF-D.

Turnikit adapter voor iPhone

Het gebruiken van de lenzen moet ervoor zorgen dat je professionelere foto’s kunt nemen met je iPhone. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om meer scherptediepte in foto’s aan te brengen. De bijbehorende app vergrendelt de focus van de lens met de adapter, waardoor je vervolgens handmatig kunt scherpstellen met de lens zonder dat het resultaat op je iPhone afwijkt. Met de app kun je de genomen foto’s ook in je camerarol opslaan en zowel foto’s als video’s maken.

De Turnikit-adapter verscheen al eerder voor de iPhone 5 en 5s, maar is er nu ook voor de nieuwere iPhone-modellen. Naast het gebruiken van een adapter zijn er ook losse lenzen die speciaal ontwikkeld worden voor iPhone. Zo schreven we eerder al over de Olloclip die werkt met de iPhone 6. Wil je graag je eigen lenzen met je smartphone gebruiken, dan is Turnikit een alternatief. De adapter kost 109 dollar. Hier zijn de verzendkosten al bij inbegrepen. Als het project het doel van 10.000 dollar weet te halen zullen de adapters in augustus worden verzonden. Je kunt nog tot 26 april geld steken in het project op Kickstarter, dus wil je de Turnikit bestellen heb je nog tot dan de tijd om dit te doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2015, 10:20
Categorie Accessoires
Onderwerp camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.