Toekomstige functies voor Apple TV: iTunes Radio, Conference Room en aanpasbare ondertitels

Een hands-on video van nieuwe Apple TV-software laat nieuwe functies zien, zoals iTunes Radio, Conference Room en aanpasbare ondertitels.

apple tv ios 7Apple kondigde veel nieuwe dingen aan op WWDC 2013, maar over de Apple TV hoorden we niet veel. Apple lijkt de potentie van de settopbox nog onvoldoende te benutten. Toch is de Apple TV niet helemaal vergeten, want uit een nieuwe video blijkt dat iTunes Radio en een nieuwe Conference Room-functie aanwezig zijn in een toekomstige software-update. Als iOS 7 later dit jaar beschikbaar komt, zal iTunes Radio ook op de Apple TV werken. Apple onthulde dat al tijdens de keynote. Op toestellen met iOS 7 beta (en een Amerikaanse iTunes-account) kun je iTunes Radio al testen. Maar uit een nieuw verschenen hands-on video blijkt dat iTunes Radio ook al op de Apple TV te proberen is.


iTunes Radio is beschikbaar als een losstaande app in de Apple TV-interface. Je kunt kiezen uit meerdere stations die door Apple zijn samengesteld. Ook kun je eigen stations maken op basis van artiest, genre of muzieknummer. De menu’s lijken op die van andere Apple TV-apps, zoals de standaard muziekspeler. Je kunt vanuit iTunes Radio nummers kopen via iTunes. Ook het luisteren naar muziek op de achtergrond is mogelijk. In een eerder artikel legden we uit hoe je iTunes Radio kunt gebruiken buiten de VS.

Conferentie Room en ondertitels

De komende software-update voor de Apple TV werkt ook samen met OS X Mavericks. Het is mogelijk om de tv te gebruiken als apart scherm en niet uitsluitend meer door mirroring van het Mac-scherm. Nog een andere verbetering die is aangetroffen in de Apple TV-software is de Conference Room-functie, waarmee je multimedia-content beschikbaar kunt stellen in een vergaderruimte. De aanwezigen krijgen via het scherm instructies hoe ze hun iOS-apparaten met de Apple TV kunnen verbinden via AirPlay. Daarnaast wordt het mogelijk om de stijl van ondertitels te wijzigen. Omdat dit betasoftware is, is het nog niet zeker of alle genoemde functies in de final release terechtkomen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Hieronder wordt de Conference Room-functie nog eens extra uitgelegd:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 juni 2013 om 18:38
Onderwerp
Categorie
iDevices

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.