Faillissement iCentre definitief

Apple Premium Reseller iCentre is definitief failliet. Dit heeft de rechter vandaag uitgesproken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iCentre Den HaagHet faillissement van iCentre is definitief. Dit vertelde een woordvoerder vandaag aan het ANP. De rechter zou het faillissement inmiddels hebben uitgesproken. De problemen bij iCentre kwamen vorige week aan het licht, toen de Apple Premium Reseller om uitstel van betaling vroeg. Toenemende concurrentie en verminderde verkoop werden als redenen voor de problemen genoemd. BAS Groep kijkt inmiddels naar een overname van een deel van de winkels.

BAS Groep is de holding verantwoordelijk voor MyCom en Dixons in Nederland. Het bedrijf kijkt naar een overname van 24 van de 34 iCentre-filialen. Dit bleek uit een verzoek dat BAS Groep bij de Autoriteit Consument en Markt indiende.

iCentre is een Apple Premium Reseller. Deze winkels hebben afspraken met Apple gemaakt zodat ze Apple-producten mogen verkopen, maar vallen niet onder het beheer van Apple. In Amsterdam opende onlangs wel de eerste Nederlandse Apple Store, die wel van Apple zelf is. Mogelijk is dit één van de concurrenten waar iCentre zoveel last van had: geruchten over een Apple Store in Haarlem zorgden er eerder al voor dat iCentre overwoog een winkel in die stad terug te trekken.

Update 2: Alle actuele informatie vind je in het artikel ‘Faillissement iCentre: alles wat je wil weten‘. De kans is groot dat BAS Group de winkels van iCentre overneemt. Klanten worden al doorverwezen naar de dichtstbijzijnde Dixons-winkel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2013, 13:27
Categorie Apple
Onderwerp icentre

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.