Reacties voor: Titanium iPhone-behuizing op video vastgelegd

Martin Schrotz (romazzino), de jongen die een titanium-behuizing voor zijn iPhone maakte, heeft een filmpje gemaakt om aan te tonen dat zijn casemod echt bestaat.
Lees het complete artikel → Titanium iPhone-behuizing op video vastgelegd
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 45 reacties

  1. Waar kun je deze kopen? Ergens online! Hopelijk ook voor iTouch!

  2. die wil ik ook

  3. Blijkt wel weer dat dit geen neppert is, want in een video Photoshoppen aan de achterkant van de iPhone is wel erg lastig…

  4. Ik vind het een prachtige case, alleen vind ik het Apple logo te groot.

  5. Apple logo is veeeel te groot zonde.
    Verder cool ding.

  6. Mooi hoor!, iets voor de nieuwe iPhone !!!

  7. kvind dat logo wel wat hebben 😀 kvind em ook erg stoer!

  8. Die wil ik ook graag hebben.

  9. Op modmyi forum zegt de maker zijn logo te gaan verkleinen!

  10. Blijkt wel weer dat dit geen neppert is, want in een video Photoshoppen aan de achterkant van de iPhone is wel erg lastig…

    Photoshoppen wel ja, aangezien je niet frame voor frame (minimaal 24 frames per seconde) gaat zitten editen.
    AfterEffects in combinatie met een 3D programma en eventuele tracking software maken het alsnog niet zo’n hele grote uitdaging.

  11. @Ferry: Nou dan wil ik jou dat wel eens zien doen met AfterEffects. Want als jij dat zo ff doet kun je waarschijnlijk zo bij een redelijke studio aan de slag. Je zult met AfterEffects altijd haperingen of foutjes zien.

    On topic: Het is zeker vet maar wat anderen ook al zeggen het apple logo is VEEEEL te groot.

  12. Waarom mogen we niet kijken als hij belt en ophangt ?
    hij houdt zijn hand voor de sensor maar neemt niet heel zijn hand weg.. verdacht! lol..

    Ben geen fan van deze “case”

  13. Origineel geplaatst door Wesley
    Waarom mogen we niet kijken als hij belt en ophangt ?

    Hij wil het telefoonnummer afschermen 😉

  14. Origineel geplaatst door Wesley
    Waarom mogen we niet kijken als hij belt en ophangt ?

    zodat je hem niet zou kunnen bellen want zijn nummer zou er op komen?

    I love it!

  15. Origineel geplaatst door Majestic
    @Ferry: Nou dan wil ik jou dat wel eens zien doen met AfterEffects. Want als jij dat zo ff doet kun je waarschijnlijk zo bij een redelijke studio aan de slag. Je zult met AfterEffects altijd haperingen of foutjes zien.

    Leuk dat je mij dat ff wil zien doen, maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren….en waarschijnlijk zou ik het ook niet 100% perfect voor elkaar krijgen (ligt er natuurlijk aan hoeveel tijd ik erin zou steken).
    Maar zo onmogelijk als jij doet overkomen is het ook echt niet hoor.

  16. Een dergelijke behuizing voor de nieuwe iPhone zou voor mij echt een droom zijn! Ziet er veel degelijker en stoerder uit..

  17. wat heb je er nou eigenlijk aan dan zie er geen voordeel in

  18. Serieus, ik bied mijn excuses aan, enige tijd beweerde ik dat het design van de iPhone niet te verbeteren valt…. Daar kom ik nu van op terug… Ik vind ehm waanzinnig mooi!!! Sluit qua vormgeving perfect aan bij de laptops van Apple,… (niet de Air)… Logo vind ik ook super gedaan… Mag kleiner, maar hoeft niet. Ideetje om cradle te ontwikkelen waarbij ipv een lomp rechthoekig pasvorm een klisubtiel kliksysteem komt die in het logo past… Realy Apple…
    Martin heeft nu de case enigszins hoekig uitgevoerd, ben nu benieuwd hoe de iPhone eruit komt te zien met een plattere case à la de Air… En bovenal… Laat Apple zich hierop inspireren!!!

  19. Ziet er sjiek uit 🙂 alleen ben ik nog steeds benieuwd naar dat mute-schakelaartje…

  20. Erg mooi! Ben eens benieuwd wat ze met de 4G gaan doen…

  21. Ok, I stand corrected. Ik dacht ook dat het nep was, maar ik ben overtuigd. Die gast kan een fortuin verdienen als hij dit op de markt gaat brengen!

    @ferry: Jij werkt neem ik aan niet zelf in de video/animatie branch? Want dit is niet te doen. Niet met de kleur echtheid, scherpte-diepte, reflectie van- en schaduwwerking op zijn handen…

  22. Dit is de iPhone 4G en op deze manier proberen ze de reacties op het nieuwe design te pijlen. De andere schuifschakelaar voor mute bewijst dit.

  23. Origineel geplaatst door Ferry
    Origineel geplaatst door Majestic@Ferry: Nou dan wil ik jou dat wel eens zien doen met AfterEffects. Want als jij dat zo ff doet kun je waarschijnlijk zo bij een redelijke studio aan de slag. Je zult met AfterEffects altijd haperingen of foutjes zien.Leuk dat je mij dat ff wil zien doen, maar dat gaat natuurlijk niet gebeuren….en waarschijnlijk zou ik het ook niet 100% perfect voor elkaar krijgen (ligt er natuurlijk aan hoeveel tijd ik erin zou steken).
    Maar zo onmogelijk als jij doet overkomen is het ook echt niet hoor.

    Je kunt in een paar uurtjes zeker wel wat leuks voor elkaar krijgen. Alleen zul je meestal wel kunnen zien dat het met After Effects gedaan is, tenzij je professional bent met veel ervaring.

  24. Origineel geplaatst door Thijs
    @ferry: Jij werkt neem ik aan niet zelf in de video/animatie branch? Want dit is niet te doen. Niet met de kleur echtheid, scherpte-diepte, reflectie van- en schaduwwerking op zijn handen…

    Toevallig werk ik daar wel in. Ik ben 3d animator/vormgever/editor, en ik kan je zeggen dat het zeer zeker wel mogelijk is. Alle zaken die jij opnoemt zijn gewoon te doen hoor…als je maar weet hoe je het moet doen. Schaduwwerking bijvoorbeeld kan gewoon geprojecteerd zijn op een matte object die ongeveer dezelfde vorm heeft als zijn handen. Het zal praktisch niemand opvallen als die schaduw niet 100% correct is. Zolang er maar een idee van schaduw gewekt wordt, is het voor een ongetraind oog al prima.
    De reflectie kan ook gewoon gefaked wordn. Gewoon een HDRI of reflectiemap maken van de al bestaande video, en het is overtuigend genoeg. Verder de zaken als kleur en scherpte…gewoon goed kijken naar de bron en beetje bij beetje aanpassen van je render.

    Ik zeg niet dat dit nep is overigens hoor.
    Ik zeg alleen dat het helemaal niet onmogelijk is dat dit een video edit zou kunnen zijn, al denk ik het zelf niet.

  25. Om nog even verdere onduidelijkheid weg te laten:

    Als je zoiets zou willen editen, dan ga je natuurlijk niet de hele telefoon faken. Dan maak je alleen de achterkant (het deel wat vervangen is) bijvoorbeeld fel groen, zodat het makkelijk te tracken is. Als je dat goed weet te tracken, ben je eigenlijk al grotendeels klaar.

  26. Origineel geplaatst door Piet
    Dit is de iPhone 4G en op deze manier proberen ze de reacties op het nieuwe design te pijlen. De andere schuifschakelaar voor mute bewijst dit.

    Dit vind ik nou een intelligente opmerking.
    Ik denk namelijk zelf dat het heel erg veel geld kost om een nieuw achterkantje (ookal is het er maar 1) te maken.
    Apple heeft natuurlijk wel veel geld en apparatuur in huis om dit voor elkaar te krijgen. Zou trouwens heel blij zijn met deze achterkant!

  27. Origineel geplaatst door Thomas
    Ik denk namelijk zelf dat het heel erg veel geld kost om een nieuw achterkantje (ookal is het er maar 1) te maken.

    Als hij iemand in zn vriendenkring heeft zitten die werkt met grafisch ontwerp etc, is dat opzich goedkoop te regelen. Vriend van mij werkt in de studio’s van Hilversum om decors etc te maken, die kan ook alles maken op zn werk, verchromen alles.. Dus dat is ‘t probleem niet.

    En aan z’n bureau te zien, heeft hij ‘t niet zo nauw. Macbookje, B&O telefoon.. 😉

    Ben benieuwd, maar denk niet dat er zo iets op de markt zal verschijnen. Wel een gat in de markt btw 🙂

  28. Het lijkt mij dat titanium wat duur zal zijn voor Apple om in de 4G op te nemen maar als after market door een supplier zou wel kunnen… Iets voor iPhone Service Point of zo? het gaat natuurlijk om het leveren maar ook de “reparatie”, dus valt nog niet mee.

    Zelfs bij een hogere prijs zullen er wel een paar honderd van verkocht worden..

  29. Nice, Ik vind dat apple logo wel vet hoor !

  30. kijk dit wil ik dan hebben, evt. met een “brushed metal”-uiterlijk. Dan zie je evt. krasjes ook niet zo gauw meer.

    Ik heb momenteel een titanium ring, kei en keihard, dus dit is zeer geschikt als behuizing (al hoop ik dan dat de schok bij vallen niet te hard wordt overgebracht op de innerlijke componenten, die schok wordt nu nog enigzins gedempt door het wat flexibele ‘plastic’ waar de behuizing nu van gemaakt is.)

    Nee, tegen zo’n behuizing zou ik geen nee zeggen. Maar dan moet het logo idd wel kleiner worden.
    Apple, neem hier een voorbeeld aan 😀 Kun je de aluminium-look van je MacBooks ook op je iPhone toepassen 😀

  31. Hitsig worden van de achterkant van een telefoon… Only on iPhoneclub 🙂

  32. Dat lijkt me een erg gave toevoeging aan de iPhone. Minder kans op scheurtjes en stootvaster dan plastic.
    Erg mooi!!!!! Dat Apple logo kan mij niet groot genoeg zijn. Iedereen mag zien dat het van Apple is. Zie dat logo liever dan dat van Microsoft 😉

  33. Hmmm. Als de 4G er zo uit komt te zien, dan wordt ik daar wel heel erg vrolijk van. Met of zonder grote logo (daar kijk ik nu toch ook niet naar). Ik kan nu al bijna niet meer wachten 🙂

  34. ja wel geinig, maar dat is het dan ook wel….

  35. op zich is dit niet zo moeilijk te maken hoor als je over juiste materiaal bechikt. Als deze persoon in de metaal sector of ontwikkelingssector zit is dit in een wip klaar. wat heb je nodig:
    – CNC (frees) machine.
    -Tekenprogramma dat je kan koppelen met CNC machine
    -goede meetlat en een achterkantje van bestaande iphone.

    meet alles mooi op teken dit op. Duit materiaal aan en laat CNC draaibank zijn werk maar doen.
    Ben benieuwt of hij zijn ontwerp tekening ook publiceert. bespaart me de moeite om alles op te meten… :p

    Ow ja het geluidsknopje.
    Als je eerste versie bekijkt zie je daar een groot gat. Denk dat dit niet mooi oogde op zijn iphone aangezien de rondingen duidelijk anders zijn. Daarom (wild gokje..) denk ik dat hij gezocht heeft voor een andere optie ipv van een schuivertje endat hij nu ofwel een klein ommebouw gedaan heeft voor op en neer. ofwel trek en duw knopje gemaakt heeft.

  36. Origineel geplaatst door jeffrey
    wat heb je er nou eigenlijk aan dan zie er geen voordeel in

    Ik wel. Titanium is supersterk en beschadigt niet. 🙂

    Het logo vind ik wat minder. Die zou iets kleiner moeten zijn en dan opgevuld met een glimmend materiaal. Een inlay van messing misschien? Of verlichting zoals in de MacBooks?

    Maar als je écht iets moois wilt voor minder, dan zou je de Griffin Elan Form Chrome moeten overwegen. Iedereen met een iPhone in mijn omgeving kijkt verbaast naar de luxe van mijn telefoon. Zelfs de chromen bezel komt in deze Griffin gewoon terug!

    Echt, deze is heel mooi, luxe en volgens mij hier op de iPhoneclub ook te koop. Kijk anders eerst even op YouTube. Daar staan genoeg reviews van deze case.

  37. Het heeft hem een de prijs van een 3Gs gekost, te duur voor mij.

  38. Origineel geplaatst door Piet
    Dit is de iPhone 4G en op deze manier proberen ze de reacties op het nieuwe design te pijlen. De andere schuifschakelaar voor mute bewijst dit.

    Dat lijkt me meer waarschijnlijk, het mute schakelaartje lijkt veel op de schakelaar zoals ook op de ipad wordt toegepast (net zoals het design van de behuizing) en zou een kopie kunnen zijn van het schakelaartje op de ipod nano.

  39. er moet gewoon een iphone ipod uit kopen die standaard titanium is . niet met een hoesje

  40. @Michel: Dat vind ik nou weer gruwelijk lelijk! :O

  41. Ontzettend mooi!! Ik wil ook wel zo’n behuizing!! Beter dan die achterlijke plastic achterkant.

  42. @Ferry:

    kan je eens een voorbeeld laten zien dan???

  43. Origineel geplaatst door iDMi
    @Ferry: kan je eens een voorbeeld laten zien dan???

    Er zijn betere voorbeelden te vinden, maar ik ben op m’n werk, dus kan niet teveel tijd besteden aan het zoeken ernaar.:

    Maar zoals ze in dit filmpje een zwaard kunnen tracken, zo kan je ook de achterkant van een iPhone tracken:
    http://www.youtube.com/watch?v=taJMAUOKeRU

  44. waanzinnige case dit, moet toch een markt voor zijn……

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.