Tips van lezers: gouden iPhone, bakfietshouder, satellietnieuws en meer

Een mix van nieuwstips die de afgelopen dagen zijn toegestuurd: van een WoW-applicatie tot een iPhone-houder voor op de bakfiets, tot statistieken over Flight Control en een gouden iPhone.

brainfreezeHet is tijd om de mailbox weer eens op te ruimen en aandacht te besteden aan alle tips en reviewverzoekjes die nog niet op iPhoneclub hebben gestaan.
Paul ontdekte dat de game BrainFreeze nu ook in het Nederlands verkrijgbaar is. De game is volgens de ontwikkelaar een “goede afleiding voor de jonge geitjes”. BrainFreeze is een driedimensionele puzzelgame waarbij je op het speelveld een vooraf gegeven kleurenpatroon moet maken.

In plaats van één versie die zich automatisch aanpast aan je taalinstellingen heeft de ontwikkelaar nu 7 versies in de App Store staan: Nederlands, Engels, Russisch, Spaans, Duits, Italiaans en Japans. Niet dat het echt nodig is, want in het spel zelf komt geen tekst voor (behalve dan in de spelinstructie). BrainFreeze kost €1,59.

gouden iphoneTruckdiver zag een gouden iPhone, gemaakt door de Britse designer Stuart Hughes. Het gaat om een massief gouden iPhone die simlockvrij is en 16GB opslagruimte bevat. De Brit gebruikte 22 karaats goud en vulde het Apple-logo aan de achterkant met 53 diamanten. Vier maanden was Hughes er samen met drie collega’s mee bezig. De prijs is er dan ook wel naar: £23.000. Stuart Hughes verkoopt nog meer dure spullen, zoals platina USB-sticks.

Funnyplay ontdekte de ARToolKit, een augmented reality-ontwikkelkit voor de iPhone. Bij augmented reality worden digitale beelden gemengd met beelden uit de werkelijkheid. Hoe dat eruit ziet is in heel veel woorden uit te leggen, maar kan ook kort: door naar onderstaand filmpje te kijken. Geïnteresseerde ontwikkelaars kunnen voor $4000 tot $5000 per jaar een licentie nemen op ARToolKit.

Richard heeft een iPhone-houder gemaakt voor op zijn bakfiets. Met de fietsapplicatie The Bike Computer (gratis) fietst Richard rond en kan ondertussen zijn GPS-locatie vastleggen, snelheid in de gaten houden en andere statistieken bekijken. Te zien op Twitpic.

fietshouder

Er is een nieuwe betafirmware, dus ook een nieuwe jailbreak, heeft Tash getipt. De onofficiële jailbreak voor iPhone OS 3.0 beta 4 werkt met QuickPWN en Icy en is alleen geschikt voor Windows. Downloaden van QuickPWN BETA 4 kan vanaf megaupload, sendspace of uploading.com. Je hebt er verder nog Service Pack 3 voor Windows, het vernieuwde .NET Framework, de firmware zelf, de pre-releaseversie van iTunes 8.2 voor nodig. Instructies zijn te vinden bij ModMyI.

satellitemagazineAppleNieuws.nl gaat in een serie artikelen uitleggen hoe je een iPhone-applicatie moet maken. De eerste aflevering staat nu online en beschrijft de voorgeschiedenis van de schrijver zelf: zijn avonturen met programmeerbare zakrekenmachines, het leren programmeren op de HTS (in Pascal), de kennismaking met de eerste IBM Personal Computer en ontwikkelen in Visual Basic. In de volgende aflevering legt auteur Erik Nieuwenhuis uit hoe hij zich als ontwikkelaar bij Apple inschreef. Te lezen op AppleNieuws.nl.

Ontwikkelaar Firemint heeft wat cijfers vrijgegeven over het succes van Flight Control. Uit de cijfers blijkt dat Firemint begin april zo’n 20.000 applicaties per dag verkocht en later in de maand rond de 15.000 applicaties per dag. In Nederland is de applicatie 6.151 keer gekocht, in België 1.811 keer. Wie geïnteresseerd is kan een fikse hoeveelheid cijfers doorbladeren: Flight Control Sales Numbers (PDF). Tip van Pieter.

SatelliteMagazine.com klinkt Engels, maar blijkt een Nederlandstalig magazine over satelliettelevisie. In de App Store is nu een applicatie te vinden waarmee je de laatste nieuwsberichten en artikelen kunt lezen. Je kunt ook oude berichten doorzoeken. Gratis in de App Store: SatelliteMagazine. Tip van Paul.

battlenet mobile authenticatorAls je World of Warcraft speelt via een Battle.net account, dan kun je met de nieuwe applicatie Battle.net Mobile Authenticator ervoor zorgen dat er een extra beveiligingslaag aanwezig is. Dat voorkomt ongeautoriseerd gebruik van je account. Met de applicatie maak je telkens bij het inloggen een uniek, eenmalig wachtwoord aan die je naast je normale wachtwoord gebruikt. Door met beide wachtwoorden in te loggen weet je zeker dat anderen niet zomaar toegang tot je account hebben. Je hebt een Wi-Fi- of 3G-verbinding nodig om de applicatie te kunnen gebruiken. En: hij is alleen in de Amerikaanse App Store verkrijgbaar: Battle.net Mobile Authenticator (gratis). Meer info bij WoW Insider. Volgens tipgever Marinus zitten WoW-spelers hier wel op te wachten.

Als je onze herhaalde oproep voor de WordPress-designwedstrijd eerder vandaag hebt gemist, dan zou het fijn zijn als je alsnog op iPhoneclub.nl (en de websites in de andere categorieën) stemt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2009, 22:04
Categorie iDevices
Onderwerpen augmented reality, fietsen, flight control, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.