iPhone-ontwikkelaars boos over Apple’s late betaling

Ontwikkelaars zijn boos op Apple, omdat ze hun geld veel te laat krijgen of soms helemaal niets hebben ontvangen.

iphone developersEen groepje iPhone-ontwikkelaars overweegt een aanklacht tegen Apple te doen, omdat ze sinds afgelopen herfst nog steeds geen geld hebben ontvangen. Minstens één ontwikkelaar heeft beledigende e-mail van Apple’s financiële afdeling ontvangen toen hij informeerde naar het geld dat hij nog tegoed heeft. In het verleden hadden ontwikkelaars al vaker te maken met late betalingen van Apple.

Er zijn echter ook ontwikkelaars die nog steeds geen geld hebben ontvangen. Volgens het contract zou Apple binnen 45 dagen na het einde van de maand geld moeten overmaken. Maar de ontwikkelaars beweren dat er een gigantische achterstand is. Eén van hen is een ontwikkelaar die nog $7.000 tegoed heeft en sinds september niets meer heeft ontvangen.

Maar of de ontwikkelaars daadwerkelijk een aanklacht gaan indienen valt nog te bezien. Op een forum is het makkelijk roepen. Geldgebrek is in ieder geval niet de reden waarom Apple weigert uit te betalen, want ze hebben net het beste tweede kwartaal in de geschiedenis van Apple afgerond. De uitbetalingsregels kun je in het document hieronder lezen.

Meer info: forumthread 1 en forumthread 2
Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2009, 19:55
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.