Tip: bijna echte pushmail op de iPhone

Door het wijzigen van het Autofetch-interval kun je ervoor zorgen dat de iPhone niet elk kwartier, maar elke minuut e-mail ophaalt. Veel moeilijker dan het wijzigen van een cijfer van 15 naar 1 is het niet.

iPhone push e-mailStandaard kan de iPhone elke 15 minuten e-mail checken. Seth Weintraub heeft nu een manier gevonden om de iPhone check 60 keer per uur te laten plaatsvinden. Misschien is de timing van de ontdekking wat minder goed gekozen, omdat Apple immers elk moment plannen met Exchange kan aankondigen. Voor de tip van Weintraub heb je alleen een IMAP-account nodig. Er is geen actieve serververbinding, maar je kunt het interval waarmee e-mail wordt gecheckt wel verlagen van 15 minuten naar 1 minuut.

Weintraub legt op Computerworld.com uit dat je de key Autofetchinterval kunt bewerken. Je vindt deze op iPhones met firmware 1.1.3 en 1.1.4 op de volgende lokatie:

/var/mobile/Library/Preferences/com.apple.mobilemail.plist

En op oudere iPhones op de volgende plek:

/var/root/Library/Preferences/com.apple.mobilemail.plist

Wijzig daarin:

AutoFetchInterval
15

Naar:

AutoFetchInterval
1

Hou wel rekening met meer dataverkeer en een batterij die sneller leeg is. Bij POP3 werkt het niet altijd; er zijn e-mailaanbieders die daarbij de frequentie kunstmatig op een minimaal tijdsinterval van een paar minuten instellen.

Lees het zelf: Computerworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2008, 10:12
Categorie iOS
Onderwerpen e-mail, firmware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.