Russische ultrarijken kiezen massaal voor iPhone

Ruslands nieuwe president Dmitri Medvedev heeft een iPhone, de secretaris van Putin heeft er eentje en datzelfde geldt voor diverse andere Russische partijbonzen. Deze nieuwe rijken kiezen gek genoeg niet voor

Was alles maar zo voorspelbaar als de Russische verkiezingen. Dmitri Medvedev behaalde dit weekend een klaterende overwinning in de Russische presidentsverkiezingen. De Washington Post vindt echter de overwinning zelf niet zo interessant, als wel het feit dat de nieuwe Russische president verzot is op de Apple iPhone: Medvedev noemt het zijn “nieuwste passie“. De Washington Post vindt het opmerkelijk omdat de iPhone nog niet legaal in Rusland verkrijgbaar is, maar eigenlijk is het opmerkelijker dat Medvedev, als vertegenwoordiger van de nieuwrijke Russen gekozen heeft voor de relatief goedkope iPhone en niet voor een patserige Vertu-telefoon van €20.000.

De ultrarijke Russen hebben kans genoeg om een iPhone te kopen: het voormalig mondaine kuuroord Baden-Baden wordt overspoeld door Russen, waar ze maar de plaatselijke T-Punkt hoeven te bezoeken om een iPhone te kopen. Volgens de blog van The Standard kost de iPhone in Rusland tussen de $750 en $1.000 en zijn “several high-profile Kremlin officials” er al mee gesignaleerd. Dmitri Peskov, de perssecretaris van Vladimir Putin, schijnt een grote Apple-fan te zijn die de iPhone “zijn favoriete speelgoed” noemt. Geen zorg dat de extreem rijke Russen eindelijk smaak hebben gekregen: het schijnt dat $20.000 kostende iPhone-cases met goud en diamanten en blingversies van de iPhone nog steeds het gretigst aftrek vinden in Rusland en in een paar oliestaatjes in het Midden Oosten.

Meer info: blog van The Standard (het artikel in The Washington Post waar de weblog naar verwijst, blijkt enigszins onvindbaar)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2008, 12:41
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.