Steve Jobs verwacht veel iPhone-apps, maar geen Flash

Apple organiseerde gisteren een aandeelhoudersvergadering. Daar benadrukte Steve Jobs dat Flash op de iPhone niet goed zal presteren en dat we deze zomer veel iPhone-applicaties kunnen verwachten.

Veel applicaties maar geen flashOp de jaarlijkse Apple-aandeelhoudersvergadering maakte Steve Jobs twee opmerkingen over de iPhone die de moeite waard zijn. Ten eerste de opmerking: “You’ll see a lot of apps out there this summer“. Hij verwijst daarmee naar het SDK-evenement dat morgen plaatsvindt, maar maakte niet duidelijk of de ontwikkelaars vanaf donderdag meteen aan de slag kunnen, of tot de zomer moeten wachten op een volledige SDK. Een andere opmerking is evenzeer opmerkelijk: er blijven geruchten circuleren dat er Flash beschikbaar komt op de iPhone. Jobs gaf aan dat we het voorlopig niet hoeven te verwachten, omdat volledige Flash-ondersteuning slecht presteert op de iPhone.

Flash Lite is een lichter alternatief voor Flash, maar volgens Jobs past dat niet bij de “full internet experience” die de iPhone zou moeten bieden. Flash Lite wordt nog weinig gebruikt en is voor veel hedendaagse mobiele telefoons nog steeds te zwaar. Eigenlijk zijn er maar weinig mobiele telefoons die websites met veel Flash probleemloos kunnen laden.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering kwam het gesprek ook nog even op China. COO Tim Cook kon niet zeggen wanneer Apple de iPhone in China gaat aanbieden, maar verwacht wel dat de iPhone dit jaar nog in Azië te koop zal zijn: “We will enter Asia with the iPhone in 2008… we will one day enter China, we’re not saying when, and we will one day enter India.”

Aandeelhouders stellen ook triviale vragen die soms lijken ingegeven door persoonlijke wensen. Zo was er eentje, die vroeg waarom Apple de dienst .Mac niet uitbreidt met een blogdienst, waarbij je kunt bloggen vanaf je iPhone. Jobs kondigde aan dat er later dit jaar meer .Mac-applicaties zullen verschijnen en dat ontwikkelaars dankzij de iPhone SDK zelf zo’n iPhone-blogapplicatie kunnen maken, “als Apple dat zelf niet doet”. Jobs raadde de vragensteller aan om Cocoa te leren, zodat hij zelf een iPhone-blogapplicatie kan schrijven.

Vandaag is er alweer een gesprek over financiële zaken: dan spreekt Apple CFO Oppenheimer op de Morgan Stanley Technology Conference. De webcast is live te volgen.

Voor een compleet verslag van de aandeelhoudersvergadering: zie CNET.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2008, 9:31
Categorie Apple
Onderwerpen adobe, applicaties, flash, native, sdk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.