Tip: Apple recyclingprogramma geeft 10% korting op nieuwe iPod

Bij het Recycling Program van Apple kun je een oude iPod inruilen en daarbij korting krijgen op de aankoop van een nieuwe iPod.

ipods recyclingNederlanders gaan graag naar de VS om Apple-spullen te kopen. Door Apple’s prijsbeleid is het vaak goedkoper om in dollars af te rekenen: het maakt nogal wat verschil of je een iPod shuffle voor €49 of voor $49 afrekent (de eventuele salestax is maar een paar procent). Maar wat weinig mensen weten is dat je nog goedkoper uit kunt zijn. Sinds 2005 heeft Apple een recyclingprogramma voor iPods. Heb je nog een oude iPod in de kast liggen die echt niets meer waard is, dan kun je deze inruilen en krijg je 10% korting op een nieuwe.

Het maakt niet uit of je oude iPod nog werkt: je kunt overal in de VS in een Apple Store binnenlopen, weet dat je iPod milieuvriendelijk wordt verwerkt en krijgt korting. Helaas valt de zojuist genoemde iPod shuffle buiten de regeling, maar je kunt wel een oude shuffle meebrengen om 10% korting te krijgen op een nieuwe iPod nano of touch. Alle oude iPods worden binnen de VS verwerkt; er wordt dus geen schip met elektronisch afval gedumpt in China. Je kunt overigens ook mobiele telefoons, computers en beeldschermen inruilen voor een giftcard.

Apple heeft op de website ook informatie over het milieuvriendelijk recyclen van iPods, mobiele telefoons en computerspullen in Nederland, maar je krijgt geen korting.

Meer info: Apple Recycling Program
Tipgever: Remco

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2010, 15:53
Categorieën iDevices, Providers
Onderwerpen korting, recycling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.