Europees trademark office bevestigt nieuw iPad-ontwerp met twee dock-connectors?

Uit een nieuw patent dat onlangs door het European Trademarks and Designs Registration Office is toegewezen blijkt dat de plannen voor een extra dock-connector op de iPad mogelijk toch serieuzer zijn dan gedacht.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPad-patentEerder deze maand schreven we al over geruchten dat de nieuwe iPad niet één maar twee dock-connectors zou gaan krijgen. Op een foto die toen opdook waren inderdaad twee dock-connectors te zien, waarmee de iPad ook in landschapsweergave (horizontaal) te docken zou zijn. Uit een eerdere patentaanvraag bleek ook al dat Apple die mogelijkheid onderzocht. Vandaag ontdekte Patently Apple nog een ander patent wat er op duidt dat die plannen wel eens heel serieus zouden kunnen zijn.


Het gaat dit keer om een patent dat is ingediend bij het European Trademarks and Designs Registration Office en enkele dagen geleden officieel is toegewezen en gepubliceerd. Interessante aan dit patent is echter dat Apple-CEO Steve Jobs en hoofdontwerper Jonathan Ive worden vermeld als bijdragers aan het ontwerp. Dit zou erop kunnen duiden dat beiden hun goedkeuring aan dit bewuste ontwerp hebben gegeven. Opvallend is ook dat de patentaanvraag in juli dit jaar is ingediend, slechts enkele maanden na de lancering van de eerste iPad.

Patent van iPad met dock in landschapsweergave

Design Credits: CEO Steve Jobs, Senior VP of Industrial Design Jonathan Ives + team members Jody Akana, Bartley Andre, Daniel Coster, Daniele De Iuliis, Evans Hankey, Richard Howarth, Duncan Kerr, Shin Nishibori, Matthew Rohrbach, Peter Russell-Clark, Christopher Stringer, Eugene Whang and Rico Zorkendorfer. The noted design above is number 0001.1 of application 001222905-0001. Seven angles in all were presented but only two that show the extra connector.

Via: MacStories / Afbeeldingen afkomstig van Patently Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.