tim-cook-apple-watch

Tim Cook spreekt over veiligheid, Obama gaat Apple Watch testen

Op de Witte Huis-conferentie over digitale veiligheid sprak Tim Cook over privacy en exploitatie van persoonlijke data. Obama zoekt ondertussen een workout-maatje.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tim-cook-apple-watchTwee kopstukken stonden vannacht op het podium tijdens de Witte Huis-conferentie over digitale dreigingen. Apple CEO Tim Cook waarschuwde dat we onze huidige manier van leven opgeven als we privacy opgeven. En president Obama staat te popelen om de Apple Watch te gaan testen: “Ik hoor dat de Apple Watch een goed hulpmiddel voor mijn workouts is. Ik ga het testen.”

De conferentie vond vrijdag plaats in Silicon Valley, maar toch was Tim Cook de enige topman van een techbedrijf die was uitgenodigd om zijn visie te geven op het onderwerp. Cook benadrukte dat we onze privacy niet moeten opgeven, omdat we daardoor sneller blootstaan aan identiteitsfraude en financieel verlies. “We leven nog steeds in een wereld waar mensen niet gelijk behandeld worden. Te veel mensen zijn niet vrij om hun geloof te belijden, hun mening te uiten of te liefhebben wie ze willen […] en die informatie kan het verschil maken tussen leven en dood.” Cook benadrukte verder dat mensen zoals hij, alles moeten doen om het recht op privacy te beschermen. Anders zal ons leven ingrijpend veranderen. Cook probeerde in zijn korte speech van 12 minuten zoveel mogelijk onderwerpen te behandelen. Zo bekritiseerde hij bedrijven zoals Google en Facebook, die hun geld voornamelijk verdienen met het exploiteren van persoonlijke data. Cook benadrukte dat zijn bedrijf een ander businessmodel heeft: ze verkopen producten, geen data.

Obama wil een Apple Watch

Op dezelfde conferentie zou president Obama echter een document tekenen, waarmee het makkelijker gaat worden voor de overheid om gevoelige informatie met de private sector te delen. Obama had echter een slimme manier gevonden om de aandacht van de serieuze zaken af te leiden: na ophef over het feit dat de president graag een selfiestok gebruikt, kwam het gesprek opnieuw op gadgets. Obama zoekt een workout-maatje en hij denkt dat de Apple Watch hem daarbij wel kan helpen.

Ik heb nog geen Fitbit, maar ik doe veel workouts. Ik hoor dat de Apple Watch een goed hulpmiddel voor mijn workouts kan zijn. Dus ik ga dat zien, ik ga het testen. Ik wil niet te veel reclame maken voor Tim Cook totdat ik het product zelf heb gezien, maar hij heeft me verteld dat de Apple Watch erg goed is.

Zelf gebruikt Obama alleen een BlackBerry voor berichten en een iPad voor niet-werkgerelateerde zaken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2015, 11:28
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen beveiliging, obama, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.