apple-car-concept

Project Titan: Apple werkt aan elektrische auto

Apple werkt aan Project Titan, een geheim project om een elektrische auto te ontwikkelen. Er werken al honderden medewerkers aan deze Apple Car.

apple-car-conceptHonderden Apple-medewerkers bouwen momenteel aan een elektrische auto, die eruit ziet als een minibusje. Dat zegt de Wall Street Journal, nadat gisteravond al details over het geheime autoproject waren gelekt via de Financial Times. Tim Cook zou een jaar geleden akkoord hebben gegeven om het autoproject met de naam ‘Titan’ te starten.

Het team zal uiteindelijk groeien tot zo’n 1.000 mensen en wordt geleid door voormalig Ford-topman Steve Zadesky. Ook heeft Apple Johann Jungwirth (Mercedes-Benz) en Marc Newson (industrieel ontwerper) in dienst genomen sinds het project van start ging. Tot nu toe was onduidelijk aan welke producten Newson werkte, maar het zou heel goed een auto kunnen zijn. Eerder ontwierp Newson ook al eens een concept car voor Ford, die je hieronder kunt zien.

concept-car-mark-newson

De eerste ontwerpen geven de indruk dat Apple voor een minibusje kiest, maar dt kan nog veranderen. Wel weet WSJ te melden, dat Apple afspraken heeft gemaakt met fabrikanten in Oostenrijk. Het kan nog enkele jaren duren voordat de Apple Car (of iCar?) op de markt komt. Ook is het mogelijk dat Apple onderdelen uit het project, bijvoorbeeld accutechnologie, eerst gaat toepassen in andere producten. Volgens WSJ bevindt het geheime onderzoekslab waar de Apple Car wordt ontwikkeld zich op een paar kilometer van Apple’s hoofdkwartier in Cupertino. Medewerkers zijn bezig met robotica, metalen en materialen die worden gebruikt in de auto-industrie. Apple zou overigens niet van plan zijn om een zelfrijdende auto te maken, maar mikt op een auto waarbij je zelf achter het stuur moet zitten.

chevrolet-bolt

Een paar dagen geleden zou een (anonieme) Apple-medewerker hebben gezegd dat Apple gaat zorgen dat Tesla wel een toontje lager gaat zingen. Het leek toen een loze dreiging, maar het lijkt er steeds meer op dat Apple daadwerkelijk aan een auto werkt. Tegelijk ondervindt Tesla dreiging vanuit de traditionele auto-industrie: Chevrolet heeft vannacht aangekondigd dat ze een Tesla-killer met de naam Bolt (zie foto) gaan maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2015, 12:57
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple car, auto

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.