Tim Cook Duke University

Tim Cook: ‘We leven in de beste tijd ooit’

Tim Cook hield een toespraak voor zijn vroegere universiteit en vertelde dat technologie mensen meer mogelijkheden geeft om de wereld te veranderen, dan ooit tevoren. Hij riep studenten op om onbevreesd te kijken naar de uitdagingen van vandaag en gooide een bekende slogan van Apple in de strijd.

Tim Cook op Duke University

Cook sprak ook over politieke verschillen, klimaatverandering en sociale ongelijkheid in de maatschappij. “Maar”, zo benadrukte de CEO van Apple, “je bent niet machteloos om er iets aan te doen. Geen enkele eerdere generatie heeft de kans gekregen om dingen sneller te veranderen dan ooit”. Cook denkt dat technologie dit mogelijk maakt. “De snelheid waarmee vooruitgang mogelijk is, is spectaculair versneld. Dankzijn technologie heeft elk individu de hulpmiddelen en het potentieel om aan een betere wereld te werken. “Dat maakt dit de beste tijd uit de historie om te leven”.

Spring naar 2:16 in de video om Tim Cook in actie te zien.

Cook riep de studenten van Duke University op om tot het uiterste te gaan. “Accepteer de wereld niet zoals je het vandaag krijgt aangereikt. Geen enkele uitdaging is ooit opgelost en geen enkele blijvende verbetering is bereikt, tenzij mensen iets anders proberen te doen. Durf anders te denken.” Daarmee verwijst Cook naar de bekende ‘think different’-slogan van Apple en het doet ons meteen denken aan die andere beroemde universitaire speech, die Steve Jobs in 2005 gaf en die volgens velen nog steeds behoort tot zijn meest inspirerende toespraken ooit. Of Tim Cooks speech ook als een historisch moment herinnerd zal worden? Wij hebben zo onze bedenkingen.

Toch zitten er ook in Cooks speech wel mooie momenten, waarin hij studenten aanmoedigt om zonder angst om te falen ergens op af te stappen. Als je kunt praten en luisteren zonder angst om te worden afgewezen en als je met fatsoen en vriendelijkheid te werk gaat, ook als er niemand toekijkt, dan zal alles op z’n plaats vallen. Je kunt dan de grote problemen aan. Tim Cook eindigde zijn speech met de aanmoediging: “Wees onbevreesd. Zorg dat je de laatste bent die dingen accepteert zoals ze zijn en de eerste die opstaat en iets wil verbeteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2018, 21:22
Categorie Apple
Onderwerp tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.