nest-thermostaat-muur-nederlands

Thermos bedient Nest-thermostaat vanuit OS X Berichtencentrum

Thermos is een Mac-app waarmee je je Nest-Thermostaat bedient via een widget op de Mac. Ook ontvang je Nest Protect-meldingen.

Thermos is een nieuwe Mac-applicatie waarmee je je Nest-thermostaat van achter de Mac kunt bedienen. In het Berichtencentrum van OS X Yosemite stel je de temperatuur van je thermostaat in. Dat scheelt weer het tevoorschijn pakken van je iPhone. Heb je ook de Nest Protect rookmelder thuis, dan kun je pushberichten ontvangen als er rook of koolmonoxide is gedetecteerd.

thermos-1

Na het downloaden van de app moet je inloggen met je Nest-account. De widget verschijnt daarna in het Berichtencentrum en toont de huidige temperatuur, de ingestelde temperatuur en een optie om de temperatuur aan te passen. Je hebt daarvoor de keuze uit een schuifknop of het aanklikken van pijltjes. Het werkt overigens alleen als de Nest-thermostaat is ingeschakeld. Je kunt via de widget de Nest niet in- en uitschakelen.

Thermos is gemaakt door de Nederlandse ontwikkelaar Deviate (@rachidfinge), met een ontwerp van @basvanderploeg.

thermos-2

thermos-3

Er zijn nog veel meer Nest-apps voor de Mac verkrijgbaar. Een paar voorbeelden zijn:

  • Climate: hiermee bedien je eveneens je Nest-thermostaat via een Mac-app.
  • Thermobar: toont de temperatuur in de statusbalk bovenin het scherm.
  • NestMenu: snel controleren wat de temperatuurinstellingen van je Nest-thermostaat zijn, ook via de statusbalk van de Mac.

Allemaal handige apps voor mensen die vaak achter de computer zitten en de iPhone niet uit hun zak willen halen. Wil je een Nest in huis halen voor de feestdagen, dan kost ‘ie €220 via de Apple Store. De rookmelder kost €120.

Downloaden: Thermos voor Mac (€2,69)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2014, 10:52
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen nest, thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.