Game of Thrones Telltale 1

Game of Thrones-game verschenen in App Store

De makers van The Walking Dead hebben een indrukwekkend Game of Thrones-spel uitgebracht in de App Store. Je moet met de familie Forrester overleven door de juiste keuzes te maken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Game of Thrones Telltale 1Ontwikkelaar Telltale Games heeft vandaag een game gebaseerd op Game of Thrones uitgebracht in de App Store. Hierin speel je leden van de Forrester-familie, die proberen te overleven tijdens de grote oorlog tussen koningen uit de boeken en televisieserie. Dat doe je door gesprekken te voeren met (bekende) personages en de juiste keuzes te maken. Een spelprincipe wat we kennen uit de Walking Dead-games die Telltale Games eerder uitbracht.

Het spelidee achter de Game of Thrones-game leent zich perfect voor het fantasyverhaal. De kracht van de boeken en serie zit immers niet in de actiescènes, maar juist in de intrige en het mogelijke verraad achter iedere conversatie. Omdat de game zich volledig op gesprekken en keuzes richt, voelt het alsof je een televisie-aflevering zit te spelen.

Game of Thrones Telltale 2

De familie die je in de game bestuurt is nieuw: je vindt de Forresters niet in de tv-serie of de A Song of Ice and Fire-boeken. Hierdoor kan de game een nieuw verhaal vertellen en zelfs verstokte fans verrassen. Dit is dezelfde manier waarop Telltale Games zijn Walking Dead-games schreef: deze vonden ook plaats in het Walking Dead-universum uit de tv-serie en strips, maar volgde een totaal andere groep personages.

Het Game of Thrones-spel staat in de App Store voor €4,49. Voor dit bedrag krijg je de eerste aflevering in de gamereeks. De komende maanden worden er nog vijf beschikbaar gesteld, die je via een in-app aankoop kunt aanschaffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2014, 13:16
Categorie Apps
Onderwerp game of thrones

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.