Televisie- en treininfo voor Belgische iPhone-bezitters

De Belgische beheerder van het treinnetwerk Infrabel heeft een treinwebsite gemaakt, die via de webapplicatie Real Time te raadplegen is. VTM heeft eveneens een mobiele website gelanceerd.

real_timeBelgische iPhone-bezitters hebben er sinds deze week weer twee nuttige webapplicaties bij: met Rail Time (en Real Time) kunnen Belgische treinreizigers het spoorboekje bekijken en met de mobiele website van VTM kun je informatie over tv-programma’s opzoeken.
Infrabel, de organisatie die het Belgische spoorwegnet beheert, heeft een website gemaakt waar je informatie kunt opvragen over vertrektijden op een bepaald station en informatie over een bepaalde trein. Ook krijg je op Railtime vertragingen en incidenten te zien. Infrabel is nog van plan om een iPhone-applicatie te maken, maar een onafhankelijke ontwikkelaar heeft ondertussen alvast een webapplicatie gemaakt: via Real Time kun je de gegevens in iPhone-vriendelijk formaat opvragen.


Real Time is makkelijk in gebruik: al bij het intikken van de eerste letters zie je de mogelijke stations. Je kunt per uur kijken welke treinen er op een bepaald station vertrekken. Doorgestreepte treinen zijn reeds vertrokken, zoals op het voorbeeld hierboven.

Grappig was dat de Belgische website van ZDNet de nieuwe website van Intrabel vooral ziet als een middel om vertragingen te communiceren. Ook opmerkelijk: “Infrabel benadrukt dat de tijden louter informatief zijn en dus steeds kunnen afwijken van de werkelijke vertragingen.” Maar goed, je weet nu in ieder geval tijdig dat er iets aan de hand is, bijvoorbeeld een vertraging door koperdiefstal.

Oorspronkelijk meldde iPhone Platform dat het gebruik van de treingegevens in een externe applicatie is toegestaan, mits de iPhone-applicatie wordt aangeboden, maar die tekst is sindsdien aangepast. Er wordt nu door Infrabel verlangd dat ontwikkelaars vooraf contact opnemen.

Op dezelfde website is te lezen dat VTM een aangepaste website voor de iPhone en andere smartphones heeft gemaakt. De mobiele website bevat algemeen nieuws en nieuws over sport, weer en showbizz. Een programmaboekje voor de tv-programma’s ontbreekt natuurlijk niet. Via QuickTime kun je reportages van Het Nieuws bekijken op je iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.