iPhone-tips van bezoekers (week 5-2009)

Uit de toegestuurde tips van afgelopen week hebben we een selectie gemaakt van tips en leuke applicaties die het net niet gehaald hebben.

Star WalkWat opvalt aan de tips die we de afgelopen tijd kregen toegestuurd, is dat ze nogal gevarieerd zijn. Voorheen kregen we nog wel eens tien tips binnen over dezelfde, baanbrekende applicatie, maar tegenwoordig is er geen rode draad meer te herkennen in de ontdekkingen die mensen zoal in de App Store doen. Door die grote variatie hebben we een beschamende achterstand opgelopen in het op een rijtje zetten van die toegestuurde tips.


Vandaar in één keer alle tips van afgelopen week die het net niet hebben gehaald.

App Store:
Star Walk

 • Planeten Paultje houdt een webpagina bij met educatieve iPhone-toepassingen, die ook voor andere onderwijsgevenden interessant kunnen zijn. Te vinden op Paul’s die voor onderwijsgevenden interessant zijn.
 • Een anonieme tipgever stuurde een tip over TheSnapper (€0,79): een applicatie die foto’s maakt wanneer je in je handen klapt of heel hard “CHEEEESE!” roept. Veel mensen hebben moeite om de sluiterknop te vinden bij het maken van een zelfportret. Bij TheSnapper hoef je alleen maar in je handen te klappen. Tip: bij een zelfportret kun je ook je vinger alvast op de sluiterknop houden, want pas wanneer je de knop loslaat wordt er een foto gemaakt.
 • VITO Technology heeft Star Walk uitgebracht, een educatieve applicatie waarmee je de sterren en andere hemellichamen kunt bestuderen. Toegegeven, daar hadden we wel wat meer aandacht aan mogen besteden (zie afbeelding linksboven). Star Walk kost €3,99 in de App Store en is in deze video te bekijken.
 • Gedichtengenerator

 • Patrick, accountmanager voor Sybase in de Benelux, stuurde een filmpje waarin de iPhone PIM-client van iAnywhere in actie te zien is. Je kunt met de applicatie e-mail, agenda en contacten synchroniseren en het werkt zowel met Exchange als met Lotus Notes.
 • Chris heeft een gedichtgenerator ontdekt – zodat je alvast kunt beginnen met een goed rijmend Valentijnsgedicht. Een voorbeeld kun je hiernaast zien. Gedicht Generator is gratis verkrijgbaar in de App Store.
 • TubeToGo van Equinux is sinds kort in de App Store verkrijgbaar. Klinkt als een applicatie waar we binnenkort nog eens meer aandacht aan moeten besteden. Ontwikkelaar Equinux denkt dat we als Nederlanders blij worden van Duitse teksten en Duitse screenshots. Gelukkig kun je het hele verhaal ook in het Engels op de website van Equinux lezen. Met TubeToGo (gratis) kun je tv-opnames online bekijken, mits je het Mac-programma The Tube hebt geïnstalleerd.
 • Drumroll

 • Nieuw in de App Store is Shoutcard, een applicatie waarmee je e-cards kunt versturen, als een soort voice-telegram. Vassili vindt het leuk en handig. Ter introductie is Shoutcard deze week gratis.
 • “Drumroll van reflect.media is een geweldige nieuwe drumpad!”, schrijft Spekolardo. De applicatie kost, net als veel andere apps tegenwoordig €0,79 en dat lijkt niet veel voor een applicatie met behoorlijk wat functies. De reviewers zijn met gemiddeld 3 sterren nog niet helemaal overtuigd.
 • iHound heeft software uitgebracht waarmee je je verloren of gestolen iPhone kunt terugvinden, stuurt Jens als tip. Verkrijgbaar via de App Store voor €2,99.

Games:
Randy Voet

 • Gamesontwikkelaar Ferry Lagarde stuurde ons meerdere mailtjes om te vertellen dat zijn vriend Randy (zie foto) 18 is geworden en ter gelegenheid daarvan een speciale iPhone-game heeft gemaakt. Randy Voet is een lokale zanger in Oss en heeft net zijn derde single uitgebracht: ‘Als de avond voor ons is gevallen’. Randy speelt de hoofdrol in de game, die door Ferry is ontwikkeld en volgende maand via de App Store beschikbaar komt. Omdat de App Store in 32 landen wereldwijd beschikbaar is, ligt er misschien wel een internationale carrière voor Randy in het verschiet, denkt Ferry.
 • Monique heeft twee games ontdekt waar we echt eens aandacht aan moeten besteden: “Ik zit al een poosje te wachten, maar jullie komen er maar niet mee.” De eerste tip is Snail Mail, een soort racespel waarbij je een slak bestuurt die allesbehalve traag is, in een zeer kleurrijke omgeving. Er zijn enorm veel levels en de game kost maar €1,59. Monique, er komen zoveel games in de App Store uit, dat we er echt wel eens een paar over het hoofd zien.
 • De tweede tip van Monique is Marble World 2. Je bestuurt een bal door een avonturenspel. De support van de ontwikkelaar schijnt ook erg goed te zijn. Andere iPhone-bezitters zijn minder enthousiast: zij geven de game in de Amerikaanse App Store gemiddeld maar 2 sterren.
 • igirl

 • Johan heeft de applicatie iGirl ontdekt: een applicatie waarbij er voor €0,79 een virtuele vriendin in je iPhone komt wonen. Voor minder dan een biertje kun je je virtuele vriendin laten dansen, praten en andere dingen laten doen. Je kunt de haarkleur, huidtint en kleding naar wens aanpassen. iGirl heeft wat lichaamsdelen die buiten proportie zijn, maar daar zal de eenzame vriendinloze iPhone-nerd zich vast niet druk om maken. iGirl kost €0,79.
 • Het is niet echt een game, maar in ieder geval bedoeld als ontspanning: voor het eerst is er een bekende stripheld in de App Store te vinden, zo meldt TD-er. Het gaat om een album van Lucky Luke met de naam l’Homme de Washington is compleet via de iPhone te lezen. Zoals de naam al doet vermoeden is het stripalbum Franstalig, maar volgens de omschrijving in de App Store wordt ook Engels ondersteund.

Cydia:

 • LogoMe heeft een update gekregen: je kunt nu je eigen plaatjes en een bootlogo kiezen, zo meldt Chrisl.
 • Chillum heeft in Cydia gezien dat Underworld nu is te downloaden. Meer informatie bij de ontwikkelaar.
 • In Cydia is AdBlock voor de iPhone verschenen. Scheelt weer bandbreedte, vindt Jan.
 • “Cydia update”, meldt Robert. Omdat we al een maand geen iPhone met jailbreak meer hebben (de test-iPhone heeft het begeven) kunnen we niet checken of er belangrijke vernieuwingen zijn – maar versienummer 1.0.2712-43 belooft niet veel spannends.
 • Eigenlijk is het interessanter dat je nu via ModMyi de inhoud van Cydia kunt doorzoeken, zonder dat je zelf je iPhone hoeft te jailbreaken. Via deze webpagina te bekijken.

Andere tips:

 • Stefano weet een goed alternatief voor Juice Drop: hij gebruikt altijd DiskAid (wij ook). Stefano meldt dat ze ook een programma hebben om muziek van je iPhone naar je pc te kopiëren.
 • Door de economische crisis is het drukker dan ooit op vergelijkings- en kortingssites. De timing van Q-pon om een mobiele kortinggids voor de iPhone uit te brengen is dan ook goed gekozen. met Q-pon kun je kortingen opzoeken in de directe omgeving. Door de iPhone te laten zien bij de kassa krijg je direct korting. Er zijn op dit moment 150 inleverpunten voor Q-pon, verspreid over heel Nederlands. We hadden alleen wat bezwaren om het daadwerkelijk te testen, omdat je zowel telefoonnummer, e-mailadres, geboortejaar en geslacht moet invullen bij het aanmelden. Een e-mailadres is nog wel te vervangen als je er teveel spam op ontvangt, maar een mobiel nummer vervang je niet zo snel – ook al belooft Q-pon plechtig geen ongewenste sms-berichten te sturen. Ga op je iPhone naar mobile.q-pon.nl als je het zelf wilt proberen.
 • solicharger

 • Fizzy zag bij DealExtreme een goedkope reservebatterij: 1800 mAh voor maar $13,19. (helaas komen er dan nog wel $18,79 aan verzendkosten bij). We vermoeden dat deze reservebatterij uit dezelfde fabriek komt als de Brando Power Station, waar we al eens een review over hebben geschreven. De behuizing is in ieder geval hetzelfde, alleen de capaciteit is anders. DealExtreme heeft nog veel meer (goedkope) iPhone-accessoires.
 • Hetzelfde geldt voor de SoliCharger van Solight, die door Paolo werd ontdekt. Solight heeft bij dezelfde fabriek inkopen gedaan als de Nederlandse aanbieder A-Solar, waar we ook al eens een review over schreven. A-Solar beloofde tijdens het reviewen trouwens, dat ze alle accessoires zelf produceren.
 • King1987 las over een nieuwe smartphone-concurrent voor de iPhone: Dell heeft plannen om een eigen smartphone uit te brengen. Dat gerucht gaat al minstens zolang als er geruchten over een Mac-tablet circuleren, maar blijkbaar zijn er nu nieuwe aanwijzingen. Dell heeft al prototypes gemaakt op basis van Android en Windows Mobile.
 • iTunes Gift Card nodig, omdat je iPhone-applicaties in de Amerikaanse App Store wilt kopen? Op eBay en Blogspot zijn de aanbieders volgens Roland nogal agressief verbannen, maar op iTunesgiftcard.biz kun je ze nog wel kopen. Of de aanbieder betrouwbaar is weten we niet; wel dat via WhoIs niet te achterhalen valt wie er achter de website zit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 januari 2009 om 17:49
Categorie
iDevices
21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.