Telegram laat je snel bestanden uit andere apps delen

Telegram voor iOS laat je nu vanuit een chat je bestanden bij Google Drive, Dropbox en iCloud Drive openen. Zo kun je ze snel verzenden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Telegram bestandsfunctie (Custom)Telegram heeft in een update de optie om bestanden te versturen flink verbeterd. Het is hierdoor mogelijk om Google Drive, Dropbox en iCloud Drive rechtstreeks vanuit Telegram te openen. De nieuwe optie completeert de al langer beschikbare iOS 8-extensie, waarmee je vanuit een andere app een bestand naar Telegram kunt verzenden.

Je kunt de nieuwe bestandsfunctie gebruiken door op de paperclip naast het invoerveld te drukken, waarna je op Bestand tapt. In een lijst kun je dan één van de drie clouddiensten kiezen waar je een bestand vandaan wil halen. Je kunt nu ook meerdere bestanden tegelijk kiezen om te verzenden. Je krijgt de totale grootte te zien voordat je op de bevestigingsknop drukt. Bij video’s is het in Telegram nu mogelijk om een deel weg te knippen voor je ze verzendt.

Lees ook: Telegram voor iPhone en iPad: alles wat je wilt weten

Telegram kreeg onlangs een grote update voor groepsgesprekken, die met speciale reacties, mentions en hashtags een stuk overzichtelijker zijn geworden. De nieuwe versie van de app verbetert deze functie nog een klein beetje: tap op het #-teken van het toetsenbord en er verschijnen automatisch recent gebruikte hashtags, waardoor je ze snel nog eens kunt gebruiken. Tot slot maakt de update het mogelijk om alternatieve Kaarten-apps te gebruiken om locaties te openen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2015, 15:25
Categorie Apps
Onderwerp telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.