Periscope 2

Periscope nu beschikbaar: officiële livestreaming-app van Twitter

Twitter heeft de livestream-app Periscope beschikbaar gesteld. Met Periscope start je een stream voor je volgers, net als in Meerkat.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

PeriscopeTwitter heeft vandaag de nieuwe livestreaming-app Periscope geïntroduceerd. Met de app gaat Twitter de concurrentie aan met het populaire Meerkat. Door een live videostream te starten met Meerkat worden meteen je volgers op de hoogte gesteld, zodat ze kunnen meekijken. Onderin de video zie je reacties van kijkers op Twitter.

Periscope werd ontwikkeld door een zelfstandig bedrijf, maar Twitter nam de ontwikkelaar over voordat de app kon worden uitgebracht. Nu heeft Twitter Periscope onder eigen naam uitgebracht. Het lijkt allemaal vrij snel te zijn gegaan: we hoorden twee weken geleden pas over de Twitter-overname van
Periscope.

Je kunt met Periscope een videostream voor al je volgers starten, maar het is ook mogelijk om een privéstream te maken. Je kiest dan welke vrienden de video mogen zien voordat je begint.

Tijdens de Amerikaanse beurs SxSW werd de livestream-app Meerkat in korte tijd een groot succes. Meerkat maakt ook gebruik van je Twittervolgers en is daarmee een directe concurrent voor Periscope. Twitter leek daar eerder deze maand al maatregelen voor te nemen door de sociale integratie van Meerkat in te perken. Periscope hoeft zich geen zorgen te maken over deze beperkingen, omdat de app van Twitter zelf is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2015, 14:34
Categorie Apps
Onderwerpen livestream, meerkat, periscope, twitter, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.