Nintype iCulture

Nintype-toetsenbord krijgt rekenmachine terug

Het toetsenbordje Nintype moest de ingebouwde rekenmachine weghalen van Apple, maar hij komt terug. Apple heeft zich bedacht.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

nintype-iphoneToen we begin december een review van Nintype plaatsten, konden we nog niet vermoeden dat dit alternatieve toetsenbordje inzet zou worden van een steekspel rond Apple-richtlijnen. Apple lijkt nog niet goed te weten hoe ver ze kunnen gaan met app-extensies, toetsenborden en widgets. Apps zoals PCalc, Neato en Drafts moesten functies schrappen omdat Apple vond dat ze bij nader inzien toch niet voldeden aan de richtlijnen van ontwikkelaars. Nintype leek ook even tegen problemen aan te lopen en moest de rekenmachine uit het alternatieve toetsenbord halen. Maar Apple heeft inmiddels de regels herzien: het toetsenbordje mag terugkeren, al lukt dat waarschijnlijk niet meer vóór de sluiting van iTunes op 22 december.

Nintype is een alternatief toetsenbord waarmee je razendsnel kunt typen. Door met twee handen te typen kun je met vegen en tappen woorden samenstellen. Een balk boven het toetsenbord is bedoeld om snel woorden te corrigeren en via de backspace-knop verwijder je woorden weer. Eén van de functies is een ingebouwde calculator, zodat je snel een berekening kunt uitvoeren zonder een aparte app te moeten openen. Erg handig, maar Apple vond de functionaliteit niet thuishoren in een toetsenbord:

Toch heeft Apple de beslissing nu weer teruggedraaid: ontwikkelaar Jormy schrijft dat Apple belde om te zeggen dat de rekenmachine terug mag in Nintype.

De laatste update van Nintype verscheen een paar dagen geleden – zonder rekenmachine, maar met een aantal andere handige verbeteringen, zoals een backspace-veeg om letters terug te halen. Je kunt dit uitschakelen via de instellingen.

Met Nintype kun je tot wel 130 woorden per minuut op de iPhone tikken, zoals onderstaand filmpje laat zien:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2014, 12:03
Categorie Apps
Onderwerp toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.