Teken je eigen platformgame met Pixel Press Floors

Pixel Press Floors is een geweldig bouwpakket voor je eigen platformgame. Teken levels op papier, ontwerp ze in de editor en deel ze!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Pixel Press Floors scannenJe kan het zoveelste nietszeggende renspelletje spelen op de iPad, maar je kan ook… je eigen platformgame maken! Een jaar geleden liet het project Pixel Press zich financieren op crowdfundingsite Kickstarter. Nu is het uit. Met Pixel Press Floors voor de iPad kan je je eigen platformlevels tekenen op vellen papier. Die scan je in met de iPad en tover je om tot echte levels die iedereen kan spelen.


Pixel Press Floors tekenen van schets iPadOm de financierders van het eerste uur te belonen, is de applicatie momenteel gratis te downloaden. Daar kan iedereen van profiteren trouwens, ook als je de app niet hebt ondersteund met geld. Het verdienmodel van Pixel Press Floors ligt ook niet in de printjes. Je hebt een apart vel papier nodig om de levels op te tekenen, maar die kan je in de app vinden en uit de printer laten rollen. Daarentegen wordt wel geld gevraagd voor een pakket van vijanden die je in je levels kan zetten, of power-ups die je in je platformgame wil aanbieden bijvoorbeeld. Zulke pakketten worden in de app verkocht voor 89 cent of 1,79 euro en zijn nodig om van je tekening daadwerkelijk een interessant spel te maken.

Maar het meest fascinerende van Pixel Press Floors is natuurlijk het tekenen en scannen. Het kan momenteel niet op een iPad 2 of iPad mini; wel op nieuwere toestellen. Op het paper teken je lijntjes die de contouren van je level bepalen, om over te lopen bijvoorbeeld – of om je hoofd tegen te stoten. Met kruisjes geef je aan waar je als speler dood kan gaan door de omgeving, plusjes staan voor variabelen.

Pixel Press Floors level uittekenen

Als je de tekening hebt ingescand, kleur je het level in, geef je onderdelen texturen en bepaal je de waarde van de plusjes die je hebt getekend. Er zijn 14 betekenissen. Een plus kan staan voor een blok dat onder je voeten wegzakt als je erop staat, maar ook voor een ladder, explosief blok, startpunt van de speler of vuurballen die op je af komen. In de editor bepaal je ook de muziek, geluidseffecten en voorwaarden voor de platformer. Hoeveel levens heeft de speler? Dáár komt je platformer tot leven, voordat je hem in de app deelt met de rest van de wereld en ziet welke scores andere spelers erop halen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Het is te hopen dat Pixel Press Floors snel meer visuele thema’s toevoegt die je op je platformer kan zetten. Er is nu een handvol beschikbaar, maar die geven het spel veelal een wat knullige uitstralig. Het is te hopen dat Pixel Press Floors dit geweldige concept nog veel verder uitbouwt.

Downloaden: Pixel Press Floors (gratis ter introductie, iPad, iOS 6.0+)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.