Notitie-app Notability voor iOS is Apple’s App van de Week

De veelzijdige notitie-app Notability is Apple's App van de Week en daarom gratis te downloaden.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Notability voor iPhone en iPadAfgelopen paar weken selecteerde Apple telkens een game als App van de Week, maar deze week is de keuze gevallen op een app om je productiviteit te bevorderen. Notability is een veelzijdige notitie-app voor iPhone en iPad , die door gebruikers goed gewaardeerd wordt (gemiddeld 4,5 ster in de Amerikaanse App Store). Op het eerste gezicht lijkt het nogal een dertien-in-een-dozijn notitie-applicatie, maar de app heeft een handige functie die nog best eens van pas kan komen: je kunt tijdens het opstellen van een notitie meteen audio opnemen. Handig voor een presentatie of hoorcollege bijvoorbeeld.


Die audio-opname is niet verplicht. Het is ook mogelijk om alleen een notitie op te stellen. Met de opnameknop rechtsboven activeer je de audio-opnamefunctie handmatig. Tijdens het opstellen van een notitie kun je de opmaak van de tekst eenvoudig aanpassen met het kleurenpallet boven het toetsenbord. Je vindt er onder meer instellingen voor kleur, lettertype en -grootte, maar ook tekststijlen en inspringen.

Notability voor iPhone en iPadNotability voor iPhone en iPad

Naast het opstellen van normale notities is het ook mogelijk om met je vinger te schrijven of tekst van een bestaand document te annoteren en een foto toe te voegen. In plaats van een onderverdeling in mapjes, maakt Notability gebruik van een rubricering per onderwerp. Wel is het mogelijk om onderwerpen weer onder te verdelen in groepen dankzij een functie die scheidingsvellen heet.

Notability ondersteunt iCloud voor het synchroniseren van je notities tussen meerdere apparaten, maar het is ook mogelijk om andere clouddiensten te koppelen. Er is onder meer ondersteuning voor Dropbox, Google Drive en Box. Via Google Drive kun je bijvoorbeeld ook bestanden anders dan .doc of .ppt importeren. Ook kun je notities afdrukken en delen met de genoemde clouddiensten.

Downloaden: Notability (deze week gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 juli 2014 om 23:43
Onderwerp
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.