iPhone met iOS 9

Eerste publieke beta iOS 9.2 beschikbaar voor testers

Apple heeft vanavond de eerste publieke beta van iOS 9.2 uitgebracht. Deze beta biedt enkele functies voor de Safari-viewer en de Muziek-app.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ios 9 logoApple heeft vandaag de eerste publieke beta van iOS 9.2 voor testers beschikbaar gesteld. De eerste beta voor ontwikkelaars van iOS 9.2 verscheen op 27 oktober 2015 al. Naar verwachting zijn beide versies vrijwel gelijk.

iOS 9.2: Verbeteringen in Safari View Controller en Muziek-app

Sinds iOS 9.2 kunnen appmakers gebruikmaken van de Safari View Controller. Dat wil zeggen dat links die in apps geopend worden, gebruik kunnen maken van een ingebouwde webbrowser die gebaseerd is op Safari en daardoor ook gebruik kan maken van enkele Safari-functies. In iOS 9.2 is deze Safari View Controller verbeterd, want deze weergave maakt nu ook gebruik van extensies van andere apps in het Deel-menu.

Een andere verbetering is te vinden in de Muziek-app. Naast een nummer wordt nu duidelijker weergegeven of een nummer lokaal op de iPhone of iPad opgeslagen is. Als je zo’n nummer verwijdert, krijg je nu de keuze of je deze alleen lokaal of ook uit Mijn Muziek wil verwijderen.

Updaten naar iOS 9.2 publieke beta

Je kunt deze publieke beta niet automatisch installeren. Publieke beta’s zijn te downloaden via het Apple Beta Software Program.

Het installeren van de publieke beta gaat als volgt:

  1. Download het beta-bestand.
  2. Open iTunes en sluit de iPhone aan.
  3. Windows-gebruikers houden de Shift-toets ingedrukt en Mac-gebruikers houden de Alt-toets ingedrukt. Klik gelijktijdig met de muis op de knop Herstellen.
  4. Selecteer het gewenste beta-bestand.
  5. Wacht tot de beta is geïnstalleerd.

Update 30 oktober: gebruikers van de publieke beta van iOS 9.2 zien de Apple Nieuws-app verschijnen. Deze bevat echter alleen Engelstalig nieuws en de app verdwijnt weer na het herstarten. Lees voor meer informatie ons artikel: ‘Apple Nieuws verschijnt op Nederlandse iDevices met iOS 9.2 beta, verdwijnt na herstart‘.

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 30 oktober: Informatie over Nieuws-app voor iOS 9.2 toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2015, 12:35
Categorie iOS
Onderwerp ios 9.2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.